Hatalmas küzdelemben, a hajrában kapott gólokkal szenvedett vereséget csapatunk a bajnoki címre is esélyes DVSC otthonában Merkantil Bank Liga 28. fordulójában.

 

Nem várt könnyű mérkőzés együttesünkre, amely a debreceni Nagyerdei Stadionban lépett pályára a bajnoki cím egyik esélyese, a DVSC ellen. A találkozót minden nehézség ellenére csapatunk kezdte jobban, hiszen már az első negyed órában két nagy lehetőséget is kidolgozott a hazaiak kapuja előtt: előbb Balázs Zsolt fejese után ölelte magához a labdát Kosicky Tomas, majd Nemanja Andric kerülhetett volna ziccerbe, de lövés helyett megpróbálta kicselezni Kinyik Ákost, aki az utolsó pillanatban szerelni tudott. A játékrész felénél azonban tovább szaporodtak csapatunk gondja, ugyanis Nemanja Andric és Ur László is kénytelen volt elhagyni a pályát sérülés miatt. A két kényszerű csere sem ingatta meg csapatunkat, amely továbbra is összeszedetten, taktikusan futballozott.

A második félidő akár egy gólváltással is kezdődhetett volna, de Bárány Donát éppen lemaradt Pintér Ádám beadásáról, míg a másik oldalon Vachtler Csaba átlövése kerülte el centikkel a kaput. A folytatásban kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt egészen a hajráig. Ekkor azonban a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, majd a lefújás előtt hat perccel a vezetést is megszerezték: Dzsudzsák Balázs szögletére ugyanis Tischler Patrik érkezett középen és védhetetlenül fejelt a kapu közepébe. Csapatunk ezt követően feladta a stabil védekezést, s mindent megtett az egyenlítésért. Ez pedig csak centiken múlt, hiszen Erdei Carlo nagyszerűen ívelt közére egy szabadrúgást, melyre Nagy Tamás érkezett kitűnő ütemben, de fejese csak a lécen csattant. A kipattanó Zsirai Martin elé került, de középpályásunk már nem tudta irányítani a labdát, amely a kapu fölött hagyta el a játékteret.

Az utolsó perecekben hiába tett meg mindent az egyenlítésért csapatunk, a szerencse nem állt mellettünk, ráadásul a hazaiak lezárták a mérkőzést miután Dzsudzsák Balázs átlövése kötött ki a bal alsóban. Együttesünk azonban a látottak alapján egy pontra rászolgált volna.

 

Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Ducsai (Aradi, Rózsa).
DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Kusnyir (Poór, 71. p.) – Varga J., Bényei Á. (Haris, 71. p.) – Pintér Á. (Kalafat, 61. p.), Szécsi, Sós (Tischler, 41. p.) – Bárány (Dzsudzsák, 61. p.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Kaposvári Rákóczi FC: Bánki – Vachtler, Dvorschák, Ur (Nagy T., 23. p.), Hadaró – Zsirai, Gál – Bidzilya (Erdei, 55. p.), Farkas B. (Bíró, 68. p.), Andric (Bartos, 23. p.) – Balázs Zs.
Gólszerzők: Tischler (84. p.), Dzsudzsák (90. p.).
Sárga lap: Kinyik (87. p.), illetve Dvorschák (42. p.), Zsirai (44. p.), Balázs Zs. (45. p.), Várhidi Péter (45+2. p., kispadról).