A múlt heti paksi döntetlen után Győrben pont nélkül maradt a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 23. fordulójában kétgólos hátrányba kerültek az első félidőben, és a szünet után hiába javult nagyot a teljesítményük, nem tudtak egyenlíteni. A somogyi szépítő gólt Bebeto szerezte a 46. percben.

Szakadó esőben, csúszós talajon indult útjára a labda a 23. forduló első mérkőzésén, amelyen a bajnoki címre törő Győr és a bennmaradásért küzdő Kaposvár csapott össze egymással. Hatpercnyi játék után Völgyi eresztett meg nagy lövést 30 méterről, a labda irányt változtatott Bank lábán, de Hajdúch a helyén volt és védett. A 9. percben megszerezte a vezetést a Győr. Babic jobb oldali beadása után Pátkai a védők helyezkedési hibáit kihasználva fejelt 6 méterről a kapu bal oldalába. 1-0.
Nem sokkal később Koltai tette balról a hosszú sarok felé a labdát, de Hajdúch újra résen volt. A 21. percben megint Koltai volt a főszereplő#!# ügyesen tört be a tizenhatoson belülre, majd Zsók mentett szögletre. A szögletet Völgyi kapura csavarta, Hajdúch a gólvonalról öklözte ki a labdát a mezőnybe.
A 25. percben növelte előnyét a házigazda. Ezúttal balról szállt középre a labda, Völgyi beadása után Varga R. 8 méterről bólintott az egyik lemaradó védő mellett a kapu bal oldalába. 2-0.
A 27. percben Bőle végezhetett el szabadrúgást jobbról, Varga szögletre mentett. A sarokrúgásból Bőle tekerte kapura a labdát, Stevanovic védett. A 35. percben a legveszélyesebb kaposvári, Bőle vezette métereken át a labdát, majd középről, 22 méterről lőtt, és nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot. A 36. percben kettőt cserélt a csapat produkciójával joggal elégedetlen Sisa Tibor. Sedlak helyett Haruna, Bőle helyett Mustapha a gyepen. A félidő utolsó perceiben valamivel többet birtokolta a labdát a Rákóczi, és sikerült többször is eljutni a kapuig. Érdekesség, hogy a somogyiak eggyel több szögletet lőhettek az első félidőben, mint ellenfelük.
A középkezdés után kilenc másodperccel szépített a Rákóczi! Haruna pontos kiugratása után Bebeto jobbról, 12 méterről lőtt a kapu bal oldalába. A labda Stevanovic kezét is érintette, a kapust ápolni kellett az eset után. 2-1. 
Az 50. percben Addo 23 méteres lövését védte Stevanovic, és a vendégek a folytatásban is bátran, pontosan játszottak, és időnként veszélyesebbek voltak, mint a győriek! A hazaiakat láthatóan megfogta a gól, a mieinknek pedig önbizalmat adott a második félidőre. Az 58. percben Addo lőtt 26 méterről fölé, hét perccel később a csereként beállt Dinjar tekerte 20 méterről a kapu mellé a labdát. A túloldalon Mustapha esett el a tizenhatoson belül Trajkovic szorításában, de néma maradt a bírói síp. Nem sokkal később, bal oldali beadás után Trajkovic passzolta öt méterről a kapu bal alsó sarka mellé a labdát. Mindkét csapat bátran futballozott, gólt akart lőni.
A 73. percben Dudás végzett el szabadrúgást a tizenhatos bal oldali csücskétől. A kapu közepére tartó labdát Hajdúch öklözte ki. Három percre rá Bebeto 22 méteres lövését Stevanovic ütötte a kapu fölé. A találkozó hajrájára Grumic is beállt a Rákócziba, a fiúk mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek. A 82. percben Völgyi ívelt balról Dudáshoz, aki az ötös jobb oldali sarkáról, kapásból lőtt, de Hajdúch lábát találta el. A 87. percben Bebetot állították meg szabálytalanul a győri tizenhatos előtt. A szabadrúgást a sértett végezte el, de a kapu fölé lőtte a labdát. A mérkőzés végén is nagy volt az iram, viszont sok eladott labda jellemezte a játékot. A 89. percben Mustapha lőtt 26 méterről a kapu fölé, és a hosszabbításra is maradtak izgalmak, de az eredmény már nem változott. 
Második félidei teljesítményéért és harcos játékáért dicséretet érdemel a Rákóczi, de az első játékrészben összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, így pont nélkül maradt a társaság. 
Győri ETO FC – Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (2-0)
Győr, 2000 néző. V.#!# Fábián
Győri ETO#!# Stevanovic – Babic, Djordevic, Fehér Z., Völgyi – Koltai (Ahjupera, 73.), Kamber, Pátkai,  Trajkovic, Varga R. (Dinjar, 63.) – Strestik (Dudás, 57.). Vezetőedző#!# Pintér Attila
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Zsók, Graszl, Bank, Jánvári – Sedlak (Haruna, 36.), Addo – Bőle (Mustapha, 36.), Horváth T., Balázs B. (Grumic, 78.) – Bebeto. Vezetőedző#!# Sisa Tibor
Gólszerzők#!# Pátkai (9.), Varga R. (25.), illetve Bebeto (46.)
Sárga lap#!# Völgyi (84.), illetve Graszl (19.), Addo (45.)