Immár bizonyos, hogy a következő szezonban Hajdúch, Safaric, Hegedűs és Pedro is hiányzik majd a Rákóczi futballcsapatából. Az elmúlt napok átigazolási, pontosabban eligazolási fejleményeiről Illés János ügyvezetőt kérdeztük. 

Illés János– Immár biztos, hogy a a tavaszi csapatból négy kezdőjátékos távozik. Vegyük sorra őket egyesével! 
– A kapusunkkal Lubos Hajdúchhal kezdeném a a sort, akit élő szerződéséből kivásárolt a Puskás Akadémia, és két évre állapodott meg az újonccal. Szakmailag lehet, hogy gondot okoz a pótlása, de anyagilag jól jártunk.
– Folytassuk a sort Hegedűs Dáviddal, aki négy és fél éven át volt a Rákóczi labdarúgója. 
– Vele kapcsolatban keserű szájízzel történik az elválás, mert úgy gondolom, hogy a kaposvári klub több éven keresztül olyan feltételeket biztosított neki, amelyek az egyéb lehetőségeinél sokkal jobbak voltak. Mi kitartottunk mellette a hosszabb ideig tartó sérülései alkalmával is. Megmondom őszintén, kicsit mellbe vágott, ami történt. Annak ellenére, hogy a fizetését közel 20 százalékkal megemeltük volna, az első olyan alkalommal, amikor jobb ajánlat jött, hátat fordított a klubnak.

– Safaric távozására pénteken derült fény, ez is meglepte Önt? 
– Safaric az elmúlt évad utolsó mérkőzésén, a Ferencváros ellen, sárga lapok miatt nem játszott már. A menedzsere közreműködésével, aki anyanyelvi szinten beszéli a horvát nyelvet, megegyeztem a játékossal a közös folytatásról, és  minden részletre vonatkozóan megállapodtunk. A kétéves szerződéshosszabbításra kezet is fogtunk a labdarúgóval. Ő ezek után jelentette be, hogy jobb ajánlatot kapott, és elmegy Szlovéniába. Én ebben egy kis zsarolási szándékot is éreztem, de nem tartottam korrektnek, hogy a megállapodásunk után újra előkerült a dolog, így végül elváltak az útjaink.

– Vasárnap délután pedig kiderült, hogy Pedro is elköszön. 
– Pedroval február óta alkudoztam a szerződés meghosszabbításáról. Volt olyan időszak, hogy úgy tűnt, megegyeztünk vele és a menedzserével is, de aztán újabb ötletekkel és kívánságokkal álltak elő. Az éves jövedelmét illetően majdnem háromszorosát ajánlottam neki az eddigieknek, és ezek után úgy váltunk el egymástól az utolsó bajnokit követően, hogy a kezében az új szerződéssel utazott haza. Ő azt mondta, hogy a szüleivel is megbeszéli mindezt, és június 22-én visszajön. Ezzel szemben azóta sem érkezett meg, amit a mai napig hivatalosan nem indokolt meg nekünk. A nemhivatalos információ szerint egyébként Görögországban folytatja.

– Hogyan összegezné az elmúlt napok keserű tapasztalatait? 
– Azt gondolom, most már túl kell lépni az érzelgősségen, mert ebben az átigazolási időszakban már háromszor is csalódnom kellett. Változtatni kell a stratégiánkon.

– Van valami jó híre azért? 
– Oláh Lóránttal a főbb nagyságrendekben megegyeztem a közös folytatásról. Már csak részletek vannak vissza, de az ő esetében biztos vagyok abban, hogy hasonló csalódás nem ér, mint a másik három futballistával kapcsolatban. Két kapussal is hosszabbítottunk#!# Posza Zsolt egy, Rusák Edvárd pedig három évre írt alá.