A Debreceni VSC vendégszerepelt a cukorgyári gödörben a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában. A sok helyzetet kidolgozó hajdúságiak végül kétgólos sikert arattak.

 

Remek iramban kezdődött a találkozó, hiszen érződött, hogy mindkét fél számára fontos a három pont. Az első félidőben a vendégek tudtak ehhez közelebb kerülni, hiszen Bárány Donát háromszor is ziccerbe tudott kerülni az első negyed órán belül. A fiatal támadó ebből a másodikat gólra is váltotta, miután Varga József centerezését mintegy öt méterről gurította a bal alsóba. A második után pedig csak a léc mentette meg csapatunkat a góltól. A vendégek továbbra is aktívak maradtak támadásban, kapusunknak, Pogacsics Krisztiánnak két nagy bravúrt is be kellett mutatnia Bódi Ádám két nagy löketénél. A félidő hajrájában kezdett egyre nagyobb erőket megmozgatni csapatunk az egyenlítésért, de vagy Zöldesi Illés, vagy a védelem tudta ezt megakadályozni.

A második játékrész két újabb nagyszerű Pogacsics-bravúrral indult. Kapusunknak először Varga József fejesénél kellett figyelnie, s ki is tudta tolni a jobb felsőbe tartó labdát, majd az előző fél szezont csapatunknál töltő Bévárdi Zsombor lövésénél mentett óriásit. A következő vendég helyzetnél viszont már kapusunk is tehetetlen volt, hiszen Bévárdi Zsombor közelről, kapásból lőtt a jobb alsóba. Pár perccel később, egy pontrúgás után azonban csapatunk is jelezte, nem kell még leírni, s Balázs Zsolt szöglete után Szarka Ákos csúsztatta a hálóba a labdát. Az utolsó percek azonban a vendégeké voltak, akik egy újabb Bárány egyéni villanás után a harmadik góljukat is megszerezték. Csapatunk így nem tudta meglepni az éllovast.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Debreceni VSC 1–3 (0–1)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 600 néző. V.: Antal (Garai, Bonemissza).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A. (Ur, a szünetben), Hadaró – Gál – Szabó B. (Földi, 81. p.), Szakály A., Balázs Zs., Andric (Nagy J., 81. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.
Debreceni VSC: Zöldesi – Kusnyir, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi (Kundrák, 68. p.), Bényei, Varga J., Ferenczi J. – Bárány (Pávkovics, 81. p.), Sós (Bévárdi, 60. p.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerzők: Szarka (76. p.), illetve Bárány (13. és a 80. p.), Bévárdi (71. p.).
Sárga lap: Szakály A. (35. p.), Ur (53. p.).

 

Kaposvári Rákóczi FC - Debreceni VSC
2020. szeptember 16.