A két osztállyal lejjebb szereplő ASR Gázgyár vendége volt csapatunk a MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában. A szimpatikusan futballozó hazaiak bár sokáig állták a sarat, de együttesünk magabiztosan jutott a legjobb 64 közé.

 

Nagyszerű őszi időjárás és felettébb kedves gázgyáriak fogadták csapatunkat a Budapest harmadik kerületében a MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában. A kedves fogadtatás ellenére is csapatunknak egy szándéka volt: minél előbb eldönteni a továbbjutást. Együttesünk az első védelmi megingást góllal büntette, hiszen Szabó Bálintról feledkeztek meg a gázgyáriak egy bedobás után, így fiatal játékosunk pedig remekül tette a labdát Szarka Ákos elé. A támadót ugyan három védő is körbe vette, de két remek csel után nagyszerűen lőtte ki a bal alsó sarkot. Majd egy hasonló szituációs során Szarka Ákos adta volna vissza a gólpasszt Szabó Bálintnak, aki két méterről a kapusba rúgta a labdát, majd Vachtler Csaba átadás után is ő került helyzetbe, de ekkor is a hazaiak kapusa védett hatalmas bravúrral.

A második félidőt rögtön góllal kezdte csapatunk, miután a hazaiak belső védője, Scheiber Ferenc nem tudta elfejelni a labdát, így az Erdei Carlo Alex elé került, aki könnyedén értékesítette a ziccert. A hazaiaknak ezt követően sikerült szépíteniük Sergő Márton közeli találatával, de a csereként pályára lépő Bíró Dominik gondoskodott arról, hogy újra visszaálljon a kétgólos különbség, hiszen szépen fordult le emberéről, majd a kapufa segítésével lőtt a hálóba. Sőt, kevésen múlt Bíró Dominik újabb gólja, de ezúttal a kapufa ellene volt. A hajrában futószalagon dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb helyzetetek csapatunk, de Borbély Ákos és Nagy János is hibázott. A rendes játékidő utolsó percében Földi Botond azonban nem tette meg ezt a szívességet a hazaiaknak, ahogyan Szakály Attila sem, így végül magabiztos és fölényes sikert aratott csapatunk a Gázgyár otthonában.

 

– A mérkőzés vége már nagyon durva volt, sajnos az ellenfél nem tudta elviselni a tudáskülönbséget, így elszabadultak az indulatok – nyilatkozta a lefújást követően Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Úgy gondolom, hogy ennek elejét vehette volna a játékvezető. Ez csak amiatt bánt, hogy több apró sérülés is szenvedtek a játékosok, de remélem, hogy ezek hamar feledésbe merülnek. Erdei Carlo helyzete azonban nem nyugtat meg. A meccsre visszatérve: az első perctől domináltunk, de az elején kimaradtak a helyzetek, de egy percig sem forgott veszélyben a továbbjutásunk.

 

– Hatvan-hetven percig sikerült megvalósítani azt, amit előzetesen elterveztünk – mondta Lászka Balázs, az ASR Gázgyár vezetőedzője. – Az utolsó negyed órát sajnálom, hiszen akkor már nem keltettük szimpatikus csapat benyomását, sokat szabálytalankodtunk és elkerülhető gólokat kaptunk. Emiatt pedig rosszul néz ki a végeredmény.

 

ASR Gázgyár–Kaposvári Rákóczi FC 1–5 (0–1)
Budapest, Aqvincum, 150 néző. V.: Kátai G. (Márkus P., Juhász L.).
ASR Gázgyár: Schritt – Miklósi (Kovács P., 81. p.), Scheiber, Fehér, Szántó D. – Balogh P., Mankó – Cséka (Boros, a szünetben), Czinege (Sergő, a szünetben), Ivancsó (Szabó Á., 61. p.) – Balló (Józsi Gy., 72. p.). Vezetőedző: Lászka Balázs.
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Ur, Varjas Z., Szabó A. – Nagy J., Godzsajev-Telmán (Bíró D., 56. p.), Erdei, Gál (Földi, 79. p.), Vachtler – Szabó B. (Borbély Á., 56. p. (Varjas L., 86. p.)), Szarka (Szakály A., 56. p.). Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerzők: Sergő (61. p.), illetve Szarka (20. p.), Erdei (46. p.), Bíró D. (65. p.), Földi (88. p.), Szakály A. (91. p.).
Sárga lap: Szántó D. (68. p.), Sergő (83. p.), Fehér K. (89. p.), Balogh P. (89. p.).