Kilencen távoztak, heten érkeztek. Ezzel a mérleggel zárta az átigazolási időszak első részét a Rákóczi futballcsapata. A fiúk már a vasárnapi bajnoki rajtra készülnek, és nem csak a régiek, hanem az újak is bizonyítani szeretnének.

Illés János ügyvezető az új évadban is a mezőny első felébe várja az együttest.
– Nagy változás a kezdőcsapaton belül nem volt, csak a kapus és Oláh távozott. Kapusposzton erősödtünk, és keresünk egy megfelelő játékost a hiányposztra. Ráadásul Kulcsár Kornél előtt most itt a lehetőség, hogy bizonyítson – mondta az ügyvezető a Kapos Sportnak.

"Játékosmozgás" azért volt a nyári szünetben#!# kilenc labdarúgó távozott és hét érkezett az elmúlt hetekben. A Sisa Tibor vezette szakmai stáb csaknem ötven próbálkozót vett szemügyre, és több szempont miatt sem volt könnyű a választás.
– Nekünk meg kell találnunk azokat a játékosokat, akiknek az igényei a miénkkel szinkronba kerülhetnek, ráadásul egy hajtós, futós csapatban akarnak és tudnak játszani – nyilatkozta Sisa Tibor. A tréner hozzátette#!# időbe telik, amíg a moldáv válogatott csatár utoléri önmagát, de később mindenképpen a csapat egyik erőssége lehet.

A klub tehetséges fiatalokat is szerződtetett alacsonyabb osztályból. A védekező középpályásként bevethető 23 éves Farkas Péter az elmúlt hat évet a váci felnőttcsapatban töltötte. 

– Új közegbe kerültem, ami nekem meglepetés, mert eddig csak Vácon fociztam. Jó közösség a Rákóczié, úgy érzem, befogadtak. Tudom, hogy az elején még nehéz lesz, de szeretném magam mielőbb beverekedni a kezdőcsapatba – nyilatkozta.
A 23 éves Katona György egy NB III-as szabolcsi együttesből érkezett Somogyba. A szélső középpályás szeretné beverekedni magát a csapatba és gólokat is lőne majd.
– Kaposvárra Marcsek Zoltán által kerültem, ő itt focizott két és fél évig. Beajánlott, idejöttem és a tréner úgy döntött a próbajáték után, hogy leigazolnak – mondta el a Kapos Sportnak a szabolcsi játékos.
Már a szurkolók is készülhetnek a kezdésre. Csütörtökön 16 órától tartják a rajt előtti ankétot a stadionban, szombaton 9 és 13 óra között, vasárnap pedig 13 órától pedig elővételben is megvásárolhatják a jegyüket a Fradi elleni meccsre. A Rákóczi-Ferencváros rangadón vasárnap 18 órakor Kassai Viktor sípjelére indul útjára a labda.