Selymes Tibor vezetőedző az eddigi játékoskeret nyolc tagjára nem tart igényt, és még további változások is várhatók az előttünk álló napokban – jelentette be a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető-elnöke, Illés János.

Az új vezetőedző az elmúlt napok felmérései, tesztjei, az egymás közötti játék, illetve az őszi szezon hat-nyolc mérkőzésének megtekintése után tett javaslatot az átalakítás első lépésére, a keretszűkítésre. Selymes Tibor megítélése szerint nyolc labdarúgó, Ranilovic, Jánvári, Oláh, Babic, Pavlovic, Major, Waltner és Addo nem tudja segíteni a csapat munkáját a kiesés elleni harcban, így a szakmai stáb nem tart rájuk igényt a továbbiakban. 
Az együttes tagjai holnap utaznak el a debreceni erőnléti edzőtáborba, és a megnevezett játékosok már nem tartanak a többiekkel. Illés János hétfőn egyeztet mind a nyolc érintettel a jövőről. A lehetséges lépések között szerepel a szerződésük felbontása vagy kölcsönadásuk más klubnak. Az előttünk álló időszak munkája alapján még további változások is várhatók a keretben. 
További hír, hogy a rutinos kapus, Posza Zsolt kérte, hogy ne kelljen elutaznia az edzőtáborba, és bejelentette, hogy szeretné alacsonyabb osztályban folytatni vagy pedig befejezni a pályafutását. 
Megérkezett az első új szerzemény#!# a szlovén kapus, Safet Jahic szerződést bontott az NB II-ben szereplő Zalaegerszeggel, és Kaposváron folytatja. 
Az elképzelések szerint a tavasz mérkőzéseit 23 fős keret tagjai vívják meg, 20 mezőnyjátékos és 3 kapus. Az átalakítás tehát megkezdődött, és a napokban már több új futballista is érkezik próbajátékra. Az ő sorsukról a szakvezetés dönt majd.