Győzelemmel kezdte a tavaszt a Kaposvári Rákóczi. Élvonalbeli futballcsapatunk az alsó régióhoz tartozó Budapest Honvéd gárdáját fogadta, és 0-0-s félidő után 1-0-ra nyert a Debrecenből visszatért Oláh Lóránt góljával. A találkozót tíz sárga és két piros lap is színesítette.

A kezdőrúgást a csapat egyik törzsszurkolója, a 70 éves Kaponya Ottó végezte el. A meccset a Rákóczi kezdte, 1500 néző előtt. Az első percekben semmi nem történt a pályán, a két csapat öreguras iramban vetette bele magát a küzdelembe…

A 11. percben Godslove lódult volna meg, de Botis megakadályozta ebben – először villant a sárga lap. Három perc múlva ismét az NB I-es újonc Godslove volt a főszereplő#!# remek labdát kapott, és Vukmir szorításában, jobbról, nyolc méterről az oldalhálóba lőtt.

A 20. percben Bogdán szabadrúgása után Maróti kézzel tette maga elé a labdát a kapu torkában, de a bíró észrevette a mozdulatot, így oda lett a helyzet… Közben Maróti és Németh ütközött, a vendégek kapusa a földön maradt. A játékost percekig ápolták, majd le kellett cserélni. Tóth Iván állt be a helyére.

Nagy nehezen újra játékba lendült a két együttes, és helyzetbe került a Honvéd. Abraham szép csel után adott középre, Macko és Diego is gólt lőhetett volna, de egyikük sem találta el jól a labdát. A 40. percben Diego és Stanic kapott sárga lapot kakaskodásért.

A 42. percben emberelőnybe került a Rákóczi#!# Diego csúnyán beleszállt Gujicba, így megkapta a második sárga lapját, vagyis a kiállítás sorsára jutott. Ezt követően elszabadultak az indulatok a pályán, volt némi lökdösődés, Palásthy és Pest pedig sárga lapot kapott.

A szünet után nagy lendülettel kezdett a Honvéd, az 52. percben Abraham lőtt 20 méterről kapura, Milinte bravúrral tolta ki a labdát a bal sarok elől. A szöglet után Palásthy pörgetett 7 méterről fölé.

A 61. percben megszerezte a vezetést az újra magára találó hazai együttes. Stanic jobb oldali szöglete után Petrók csúsztatta tovább a labdát, majd Oláh 5 méterről a hálóba továbbított. 1-0.

A 73. percben Maróti lőtt bátran, 25 méterről, Tóth kapus biztosan védett. Tíz perccel később Balázs tette középre jobbról a labdát, a csereként beállt Reszli 15 méterről, tiszta helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt.

Zárásként, a 89. percben Maróti megkapta második sárga lapját, így tíz főre fogyatkozott a Rákóczi is.

A kaposváriak fontos győzelmet arattak a gyengécske Honvéd ellen, a látottak alapján teljesen megérdemelten. Sikerükkel a somogyiak a 7. helyre léptek előre a tabellán, míg a Honvéd maradt a 14. pozícióban.

Kaposvári Rákóczi – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Németh Á.
Kaposvár#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Gujic (Balázs B., 45.), Maróti, Stanic, Pest K., Bogdán (Farkas Z., 63.) – Oláh, Godslove (Reszli, 80.). Vezetőedző#!# Prukner László
Honvéd#!# Németh G. (Tóth I., 25.) – Takács, Botis, Debreceni, Gohér – Abass, Vukmir (Vaccaro, 68.), Macko, Diego – Abraham, Palásthy (Coira, 64.). Vezetőedző#!# Massimo Morales
Gólszerző#!# Oláh (61.)
Sárga lap#!# Stanic (40.), Pest K. (43.), Maróti (67., 89.), illetve Botis (11.), Diego (40., 42.), Palásthy (43.), Debreceni (79.), Takács (88.)
Piros lap#!# Maróti (89.), illetve Diego (42.)