Pápán ért véget a Rákóczi tavaszi vesszőfutása. A kaposváriak a labdarúgó Soproni Liga utolsó fordulójában 1-1-es félidő után szenvedtek 3-1-es vereséget. A csapat 32 ponttal a 12. helyen fejezte be a pontvadászatot.

A Pápa már a 3. percben megszerezte a vezetést a hetek óta kritikán alul teljesítő kaposváriak ellen. Abwo passzolt jobbról középre, Szabó Zsolt pedig öt méterről a kapu közepébe továbbított. 1-0.
A 6. percben Kulcsár lőhetett szabadrúgást 30 méterről, de a sorfalba bombázott. A 15. percben Oláh lőtt 24 méterről mellé, négy perccel később pedig a rutinos Szűcs kapus szedte fel a labdát a berobbanó Godslove elől.
A 36. percben egyenlített a Rákóczi! Az ebben az évadban gólerős középpályás, Maróti Béla 28 méterről szánta el magát lövésre, és a labda a bal felső sarokban kötött ki. 1-1.
A 43. percben Gujic adta jobbról középre a labdát, az érkező Godslove pedig mellé fejelt.

A második félidőben előbb egy gyors hazai támadás végén Heffler lőtt 15 méterről, Petrók mentett., majd az ex-kaposvári Jovánczai lőtt 20 méterről, Milinte szépen védett.
A 72. percben újból vezetéshez jutott a házigazda. Egy jól sikerült Granát-beadás után Jovánczai 13 méterről gurított a kapu jobb sarkába. 2-1. A két cserejátékos jól összehozta a második pápai találatot…
A 88. percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa#!# Granát adott jó labdát Abwonak, aki elhúzta Milinte mellett a játékszert, és 7 méterről a kapu közepébe passzolt. 3-1.
Sajnos Pápán sem borult a papírforma, de legalább véget ért a tavaszi vesszőfutás… A legutóbbi nyolc meccsen 23 gólt kaptunk, és 1, azaz egy pontot szereztünk…

Lombard FC Pápa – Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-1)
Pápa, 1500 néző. V.#!# Takács J. (L. Tóth, Pápai)
Lombard Pápa#!# Szűcs – Fűzfa, Farkas A., Gyömbér, Rajnay – Heffler, Bárányos (Jovánczai, 46.), Zulevs, Szabó Zs. (Granát, 69.) – Abwo, Cesar. Vezetőedző#!# Véber György
Kaposvári Rákóczi FC#!# Milinte – Maróti, Petrók, Zahorecz – Gujic, Balázs (Horváth T., 76.), Kulcsár (Pest, 71.), Oláh, Junior – Szepessy, Godslove (Reszli, 62.).Vezetőedző#!# Prukner László.
Gólszerzők#!# Szabó Zs. (2.), Jovánczai (72.), Abwo (88.), illetve Maróti (36.).
Sárga lap#!# Gujic (69.), Horváth T. (83.)