Vasárnap Pápán zárja az idei bajnoki szezont a Kaposvári Rákóczi. A zöld-fehérek egy nagy szenvedésnek vetnek véget a Lombard otthonában, a tét, hogy sikerül-e győzelemmel búcsúzni a szezontól, és odaér-e a tizedik helyre a csapat.

Pápán ér véget a zöld-fehérek tavaszi menetelése. A baj csak az, hogy ezúttal a menetelés iránya nem az élmezőny, még csak nem is a középmezőny felé történt, hanem a másodosztály irányába. A Nyíregyháza szerdai döntetlenje viszont segített fellélegezni, így Pápán nyugodtan lehet játszani.

„Valóban benne vagyunk egy negatív szériában, ez most már egy ilyen tavasz, ez még a Diósgyőr elleni meccsen is tartott, megpróbálunk Pápán javítani” – mondta Szepessy Róbert, aki bevette a borsodiak kapuját, majd sérülés miatt le kellett cserélni.

A pápaiak is rossz tavaszt zárnak, az őszihez képest sokkal gyengébben szerepeltek, így két csalódott gárda találkozik.

„Szerintem mindkét csapat szebb tavaszról álmodott, de más lett volna, ha a Nyíregyháza nem ikszel le a Haladással, így mindkét együttes elkerülte a biztos kiesést, szerintem sokat fog nyomni a latban a hazai közönség, sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre” – nyilatkozta a pápaiak játékosa Venczel Balázs, aki korábban Kaposváron is futballozott.

Az egykori kaposvári sárga lapok miatt nem játszhat majd, a másik kaposvári, Jovánczai viszont mindenképpen szeretne betalálni a zöld-fehérek hálójába. A kaposváriaknál ezúttal nincs eltiltott. A találkozó vasárnap fél hatkor kezdődik, a Kapos.hu és a Sonline.hu internetes portálon figyelemmel követhetik az eseményeket, a Kapos Televízióban pedig hétfőn este fél hatkor láthatják a mérkőzés felvételét.

* * *

Az nb1.hu beharangozójában mindkét mester felszabadult, közönségszórakoztató játékot vár.

Véber György (Lombard)#!# – Felszabadultan várjuk a hétvégi és egyben utolsó bajnoki találkozónkat az idei bajnokságban. Győzelemmel akarjuk megkoronázni az egész éves teljesítményünket, gyakorlatilag egy győzelemmel a kilencediknél nem végezhetünk rosszabb helyen. Legjobb esetben ráadásul még nyolcadikak is lehetünk, persze ehhez az kell, hogy a Ferencváros legyőzze a Budapest Honvédot. Nagyon jó hangulatban készülünk egész héten, igazából gálaelőadást szeretnénk tartani, nyilvánvalóan a Kaposvár ezt megpróbálja megakadályozni majd. A csapat szépen akarjuk lezárni az idei bajnokságot, egy győzelemmel elégedettek lehetünk, mert szépen zárhatnánk az első NB I-es évünket.

Prukner László (Rákóczi FC)#!# – Kárpótolni már nem lehet senkit a tavaszi szezon második feléért – természetesen itt a szurkolókra gondolok. Becsületesen felkészültünk az év utolsó bajnokijára, de remélem, hogy örömet tudunk majd szerezni a drukkereknek, akik végig kitartottak mellettünk. A Lombard egy jól felkészített, a futballt játszó csapat. Mindkét gárda válláról lekerült a teher, elszállt a kiesés réme, így aztán remélem, hogy egy felszabadult, közönségszórakoztató játék kerekedik majd a mérkőzésből.