Második tavaszi bajnoki mérkőzését is elvesztette a Kaposvári Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. A somogyiak a találkozó előtt még kiesőhelyen álló Szombathelyi Haladás otthonában léptek pályára, és 2-0-s vereséget szenvedtek. Az első gól már a harmadik percben megszületett.

A Rákóczi újabb idegenbeli mérkőzésén már a 3. percben hátrányba került. Egy szombathelyi támadás végén nem tudtak felszabadítani a védők, így a labda Oross elé került, aki a 12 méterről, ballal, félfordulattal a kapu bal felső sarkába bombázott. 2-0.
Négy perc múlva Oross bal oldali beadása után Halmosi egy átvétel után, 12 méterről, kissé balról lőtt, de Kovács kapus bravúrral védte a kapu bal oldalába tartó labdát. Tíz perccel később villant a Rákóczi#!# Okuka jobb oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Peric fejelte a labdát 6 méterről a keresztlécre, a kipattanót pedig Guzmics a mezőnybe vágta.
A 33. percben Sipos eresztett meg nagy lövést 22 méterről, Kovács kapus vetődve védte a kapu közepébe tartó labdát. A félidő végén gyors szombathelyi akció futott a pályán#!# Tóth adta be a labdát balról, Kenesei pedig 7 méterről, kapásból kapura lőtt, de a bevetődő Gujic szögletre tudott menteni.

A térfélcsere után is lendületben maradt a kiesés elől menekülő szombathelyi együttes. A 47. percben Nagy I Gábor jobb oldali beadásáról Okuka lemaradt, így az a középen érkező Kenesei került helyzetbe, de 9 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt.
A 66. percben növelte előnyét a házigazda. Schimmer ívelt be jobbról szabadrúgást, amit a hosszún érkező Oross fejelt le a középen érkező Irhásnak, aki lekezelte a labdát és két méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 2-0.
Három perccel később Oross 25 méteres lövése kerülte el a kapu bal alsó sarkát, majd a kaposváriak előtt adódott két lehetőség. A 76. percben Pavlovic jobb oldali beadása után a túloldalon érkező Grúz másfél méterről lőtt az üres kapu fölé, a 79. percben pedig Oláh lőtt 16 méterről, tiszta helyzetből, de rosszul találta el a labdát, így azt Rózsa könnyedén fogta.

A látottak alapján a Haladás megérdemelten szerezte meg a három pontot, a Rákóczi pedig Újpest után Szombathelyen is vereséget szenvedett.

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi 2-0 (1-0)
Szombathely, 2000 néző. V.#!# Oláh G.
Haladás#!# Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I G., Simon Á., Halmosi (Irhás, 46.), Sipos – Kenesei (Fodrek, 82.), Oross (Gyurján, 91.). Vezetőedző#!# Aczél Zoltán.
Rákóczi FC#!# Kovács Z. – Okuka, Grúz, Bank (Farkas Z., 74.), Gujic – Pedro, Portulez (Zsók, 54.) – Pavlovic, Oláh, Balázs B. – Peric (Grumic, 66.). Vezetőedző#!# Sisa Tibor.
Gólszerző#!# Oross (3.), Irhás (66.)
Sárga lap#!# Sipos (82.), Guzmics (92.),  illetve Grúz (15.), Oláh (17.), Pedro (65.)