Kikaptunk a Puskás Akadémia FC II. otthonában a Labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 17. fordulójában.

A Bicskei TC elleni győzelem után Felcsúton léptünk pályára idegenben. Már ott lehetett a pályán Gál Mátyás, az előző játéknapon eredményes Szederkényi Ádám viszont nem, hiszen kiállította a játékvezető. Zvara Dávidra pedig sajnos hosszú kihagyás vár, miután keresztszalag-szakadást szenvedett.

Már a találkozó 13. percében megszerezte a vezetést a házigazda Magasföldi József révén, majd Kicsun Jevhenyij is betalált. Még az első félidőben Weslen Junior is gólt lőtt, s a fordulás után is bevette Pogacsics Krisztián kapuját.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy 1–0-ás felcsúti vezetésnél nem kapott meg egy jogos büntetőt a csapatunk, még úgy sem, hogy hosszú percekig ápolni kellett a szabálytalanságot elszenvedett labdarúgót. Pedig a tizenegyes fordulópontja lehetett volna az összecsapásnak. A meccs forgatókönyvéhez tartozik az is, hogy több helyzetet is elpuskáztunk, nem volt ekkora különbség a felek között, mint amekkorát a végeredmény mutat.

– Nagyon rosszul jöttünk ki minden szituációból, pláne az első félidőben, de sajnos tettünk is ezért – mondta Nagy Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Nem voltunk elég élesek, volt egy kis fásultság a csapaton, ami betudható a korai kelésnek, indulásnak is. Aztán találkoztunk egy nagyon agresszív stílussal, s ezzel nem igazán tudtunk mit kezdeni.

– Nem volt ekkora különbség játékban a két fél között, annyi viszont igen, hogy mi mindig másodikként érkeztünk – tette hozzá Nagy Tamás. – Nem akarati dolgokon múlott a meccs, mert azzal nem volt probléma, hanem fejben nem tudtunk ott lenni. A félidő előtt lőhettünk volna egy gólt, ám a nagy helyzet kimaradt. A második játékrészben végig mi kezdeményeztünk, szerkezetet váltottunk, de egy gyermeteg védelmi hiba után újabb találatot kaptunk. Ezúttal is kimaradtak a lehetőségeink, s ez sajnos már régóta kísért minket. A meccs teljes egészét nézve túlzó a végeredmény, riválisunknak minden összejött, nekünk meg semmi; öt helyzetből négyszer voltak eredményesek.

Puskás Akadémia FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 4–0 (3–0)
Felcsút. V.: Kakuk Sz. (Topálszki Sz., Juhász Sz.).
Puskás Akadémia FC II.: Pécsi Á. – Jevhenyij K. (Janyickij K. a 67. percben), Fodor M., Magasföldi J. (Gazdag V. a 76. percben), Weslen Junior (Sós M. a 86. percben), Nagy Z., Szin F., Kocsis D. (Krpic M. a 76. percben), Vita D. (Babós L. a szünetben), Bakti B., Papp K. Vezetőedző: Nagy Ádám.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics K. – Czuczi P., Lakatos G., Harsányi D., Zólyomi D. – Gál M. (Palkovics T. a 83. percben) – Kondor K. (János N. a szünetben), Mayer M., Pintér N. (Orsós T. a 67. percben), Borbély Á. (Dömötör D. a 86. percben) – Bíró D. (Eleven E. a 67. percben).
Gólszerzők: Magasföldi J. a 13. percben, Jevhenyij K. a 30. percben, Weslen Junior 2 (a 32. percben és a 66. percben).