Nehéz feladat várt a Tamási Zoltán lemondása után Házi László által irányított csapatunkra a második helyezett Mezőkövesd otthonában. Már a pontszerzés is bravúrnak számított volna, ám sajnos nem sikerült. A hazaiak magabiztosan játszva otthon tartották mind a három pontot.

A találkozó első perceiben nem látszott a két csapat közti különbség, ekkor még kisebb helyzetekig és szögletig is eljutottak a mieink. Ezt követően azonban sokkal inkább a házigazdák akarata érvényesült. Igaz, ők is csak inkább szabadrúgásokból tudtak veszélyt jelenteni Somodi kapujára. A 25. percben aztán első igazán nagy akcióhelyzetüket gólra is váltották Molnár Gábor révén, aki 15 méterről remekül lőtte ki a kapu bal alsó sarkát. (1-0) Tíz perccel később volt lehetőségünk az egyenlítésre, de Kunsági lábbal hárított.

A fordulást követően nagyon hamar, egy számunkra balszerencsés találattal kettőre nőtt a hátrányunk. Máté lövése után Petrókról került a labda a kapunkba, így a félidő kezdete után alig egy perccel már 2-0-ra vezetett a Mezőkövesd. A folytatásban egyre inkább a kapunk előtt folyt a játék. A kontráink erőtlennek bizonyultak, helyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani belőlük. A hazaiak fölénye végül a 79. percben újabb gólt eredményezett. Bajzát Péter szerezte a harmadik találatot, amivel ki is alakult a végeredmény. Sajnos, a hajrában megfogyatkozott csapatunk. A Nyilas Elekkel szemben szabálytalankodó Kovács Olivért kiállította a játékvezető.

Mezőkövesd Zsóry FC – Kaposvári Rákóczi FC#!# 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion 2500 Néző. V.#!# Berger (Szvetnyik, Tőkés)
Mezőkövesd#!# Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Molnár G., Hegedűs D., Kulcsár K. (Nyilas, 80.), Szeles – Máté J. (Bajzát, 64.), Medgyes (Balajti, 83.). Vezetőedző#!# Tóth László
Rákóczi FC#!# Somodi – Vermes, Petrók, Kovács O. – Kiss M., Nagy K. (Hampuk, 71.), Albert Á., Zsivoczky (Király V., 79.), Hadaró – Balogh B. (Dominic, 71.), Rajczi. Megbízott edző#!# Házi László
Gólszerzők#!# Molnár G. (25.), Máté ( 67.), Bajzát (80.)
Sárga lap#!# Gengeliczki (66.), illetve Albert (14.), Petrók (38.), Hadaró (70.)
Piros lap#!# Kovács (83.)
Tóth László#!# – Három gólt szereztünk, jól is játszottunk, ennek ellenére méltó ellenfelünk volt a Kaposvár. A somogyiak megérdemlik a másodosztályú szereplést, teljesítményükkel ezt be is bizonyították.
Házi László#!# – Az első félidőben jól játszottunk, nulla egynél óriási helyzetünk volt, és ha értékesítjük, ki tudja, hogyan alakul a mérkőzés. A szünet után kaptunk egy szerencsétlen gólt, amely eldöntötte a találkozót.