Nem várt, súlyos vereséget szenvedett Pápán a Rákóczi labdarúgócsapata az OTP Bank Liga hatodik fordulójában. A játéknap előtt a 15. helyen álló Lombard FC az első félidő végén szerzett vezetést, a szünet után pedig tovább növelte előnyét. A zöld-fehérek ezen az estén nem tudták megismételni az elmúlt hetek jó teljesítményét.

Az elmúlt hetekben szépen teljesítő kaposváriak a győzelem reményében léptek pályára a vezetőedzőt kereső és az első öt fordulóban mindössze két pontot gyűjtő Pápa otthonában. Hazai helyzetekkel indult a találkozó#!# a 2. percben Maróti tette Présinger elé a labdát, aki 8 méterről lőtt, a kifutó Hajdúch védett. Hat perccel később jobb oldali szöglet után Tóth G. fejelt 4 méterről a jobb sarok mellé. A somogyi védelem előtt Safaric szedte össze a labdákat, és próbált pontosan passzolni előre. A fiúk át is vették a kezdeményezést, és a 14. percben Balázs B. lőtt 15 méterről, ballal fölé, nem sokkal később pedig Haruna jutott el a Lombard FC kapujának előterébe, de elvesztette a labdát.
A 22. percben Quintero kínálta meg egy 15 méteres lövéssel Hajdúch kapust, de nem okozott gondot a védés. Négy percre rá Haruna gurította le Pavlovic elé a labdát, aki 15 méterről lőtt, a védők blokkoltak. Ezután újra Haruna jeleskedett#!# jobbról tette középre a labdát, és a játékszer a felső lécet is érintve hagyta el a játékteret. A 30. percben gyors hazai támadás végén Szabó lőtt 15 méterről csúnyán fölé, majd egy kaposvári szöglet után óriási kavarodás alakult ki a kapu előtt, végül Szűcs nagy bravúrral védte Oláh közeli lövését. A 43. percben Safaric ívelte középre a labdát, Zámbó pedig fölé fejelt.
A 44. percben szinte a semmiből, óriási góllal szerezte meg a vezetést a Pápa. Quintero passzolt Seyéhez, aki ballal, 16 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát. 1-0.

A második félidő sem indult jól. A 48. percben Seye ugratta ki remek ütemben a jobb oldalon meglóduló Marótit, aki kilenc méterről, jobbal, a kapu jobb oldalába gurított. 2-0.
Az 50. percben, bal oldali szabadrúgás után Haruna csúsztatott a kapu mellé. A folytatásban a kaposváriak szorgalmasan próbálkoztak, de a támadások rendre elakadtak a hazai tizenhatos előtt. Az 59. percben Dlusztus lökte el a 16-oson belül a gólhelyzetben kilépő Pavlovicot, ám Erdős játékvezető sípja néma maradt…

A 67. percben szerezte meg harmadik gólját a Pápa. Quintero adta be jobbról a labdát, és a középen érkező Sekour 7 méterről a kapuba fejelt. 3-0.
A 72. percben a csereként beállt Bőle tette középre a labdát, de Oláh és Safaric sem tudta bevenni a kaput, felszabadítottak a védők. Hat perccel később Bőle nagyszerű beadása után Haruna fejelt a kapu mellé. A hajrában a kaposváriak birtokolták többet a labdát, szerettek volna szépíteni, de ezen az estén még ez sem jött össze. Bőle Lukács új színt hozott a játékba, többször is váratlant húzott a pályán, a 89. percben például jobbról, éles szögből lőtt szabadrúgást, és Szűcs csak kiöklözni tudta a labdát.

A kaposváriak a titkon remélt három és az első félidő alapján reálisnak tűnő egy pont helyett vereséggel zárták a pápai túrát, ráadásul ezzel minden bizonnyal kihúzták a gödörből a Lombard gárdáját. Kár érte…

Lombard FC Pápa – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (1-0)
Pápa, 500 néző. V.#!# Erdős
Pápa#!# Szűcs L. – Dlusztus, Balogh B. (Fellai, 57.), Rodenbücher, Présinger – Tóth G., Sekour (Nagy S., 75.), Maróti, Szabó O. (Németh M., 84.) – Quintero, Seye. Megbízott edző#!# Kovács László
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Okuka (Bőle, 72.), Hegedűs, Zámbó, Pavlovic (Jánvári, 75.) – Kovács O. (Waltner, 61.), Pedro, Safaric, Balázs B. – Oláh, Haruna. Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Seye (44.), Maróti (48.), Sekour (67.)
Sárga lap#!# Tóth G. (50.), Présinger (68.) illetve Okuka (21.), Oláh (60.)