A hajrában szerzett góllal ért el döntetlent csapatunk a ZTE FC II. ellen az NB III. Nyugati csoportjának 18. fordulójában.

 

Jó iramban, kellő lendülettel kezdte csapatunk a ZTE II. elleni bajnokit, melynek elején könnyedén megszülethetett volna a vezető találat. Bíró Dominik ugyanis remekül csapta be emberét a bal szélen, majd okosan gurított középre, ahol a második hullámban Szederkényi Ádám érkezett, de középpályásunk mellé belsőzött tizenkét méterről. A folytatásban a vendégek előtt adódott ígéretes lehetőség, miután Beke Péter tudott kilépni a védők közül, de gyenge lövését magabiztosan védte Pogacsics Krisztián. A folytatásban inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a támadójáték eléggé hanyatlott mind a két oldalon. Csupán Bíró Dominik lesgóljánál tudott helyzetbe kerülni csaptunk, míg az ellen ennyiszer sem. Pogacsics Krisztiánnak mégis nagyot kellett védenie miután Majnovics Martin lecsúszott beadása veszélyesen tartott a léc alá. Akárcsak a játékrész utolsó percében leadott János Norbert bomba, amely csak kevéssel ment a felső kapufa fölé.

A fordulást követően, bő tíz perc után tudott ismét nagy helyzetbe kerülni csapatunk, miután a jobb szélről Borbély Ákos tekerte középre a labdát, amit Pintér Norbert öt méterről fejelt fölé. Pár perccel később semmi előjel nélkül megszerezte a vezetést a vendég együttes, amely Harsányi Dániel kezezését követően jutott büntetőhöz, melyet Babati Benjámin magabiztosan értékesített. A hátralévő bő húsz percben igyekezett nagyobb iramot diktálni csapatunk, s rögtön jött is a helyzet: Szederkényi Ádám lövését azonban fogta Köcse Bence, majd Pintér Norbert közeli lövését lábbal, óriási bravúrral védte a kapus. Csatárunk következő helyzetet azonban már gólt ért! Kondor Kristóffal játszott össze a jobb szélen, s több átadás után közelről fejelt a kapu közepébe. Az utolsó percekben így már a győzelemért ment előre csaptunk, amely hiába alakított ki újabb nagy helyzeteket, újabb gólt már nem tudott elérni.

 

Nagy Tamás: – Néha nem labdarúgó edzőnek, hanem sakknagymesternek érzem magam, ha bátorkodnék hasonlítani magam ezekhez a nagy szellemekhez. Sokat kell sakkoznom a mérkőzéseken, hogy hatékonyak legyünk. Gól nélkül viszont nem lehet meccset nyerni, más csapatok simán nyernek ennyi helyzettel, mi pedig majdnem úgy kaptunk ki, hogy az ellenfélnek egy lehetősége akadt. A játéknak rengeteg olyan elemét gyakoroljuk, amelyek nem érződnek a bajnokikon. A játékosok viszont megértették, hogy stabilan kell futballoznunk, és amikor történik valami, arra van válaszunk. A gól után nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet. A csapat tartaléka, belső ereje ezúttal is megmutatkozott, megérezték a hitet, de csak az utolsó húsz percben, amikor még a mérkőzés megnyerésére is voltak lehetőségeink. Összességében, hogy ennyire a végére maradt a döntés, nem vagyok elégedetlen az eredménnyel, bár nekünk sokat nem ér a döntetlen. Az viszont pozitívum, hogy a megmaradt a hazai veretlenségünk.

 

Bozsik József: – Jól kezdtük a mérkőzést, melyet kézben tartottunk. Az ellenfél hetven percig gyakorlatilag nem tudott veszélyt jelenteni a kapunkra. A vezető gól azonban nem volt plusz hatással a játékunkra, hanem inkább egy biztonsági játékba mentünk át utána. Hiányzott a csapatból a támadójáték, ez főleg az utolsó negyed órában csúcsosodott ki. Ha az első hetven percet nézzük, akkor megérdemelten szereztünk vezetést és csak magunknak köszönhetjük, hogy ezt nem tudtuk megtartani.

 

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II. 1–1 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 170 néző. V.: Gáspár (Gyürüsi, Szalai).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G. (Zólyomi, a 39. percben), Gál – Balog A. (Palkovics, a 80. percben), Szederkényi, Mayer M., Pintér N., Borbély Á. – János N. (Orsós T., az 52. percben), Bíró D. (Kondor, a 80. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

ZTE FC II.: Köcse – Huszti A., Bekő, Sebestyén, Majnovics – Őr, Dóczi – Babati, Németh D., Fehér B. – Beke (Szántó, a 67. percben). Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Pintér N. (a 85. percben), illetve Babati (a 67. percben – 11-esből).

Sárga lap: Borbély Á. (a 37. percben), Harsányi (a 66. percben).