Nehéz volt reálisan megítélni az új évad kezdete előtt, hogy mire lesz képes a Rákóczi futballcsapata a bajnokságban. A kaposváriak összességében  megtették a magukét a pályán, és 17 forduló után a nyolcadik helyről várhatják a tavaszi folytatást. A jó rajt utáni visszafogottabb teljesítményt remek november követte, így a zöld-fehérek stabil tagjai a középmezőnynek. Prukner László vezetőedzőt kérdeztük az őszről és a további elképzelésekről.

 Prukner László– A nyáron még  nem tudhattuk, milyen lesz a fogadtatás, amikor visszatértem, és milyen lesz majd a közös munka az együttessel – mondta a szakember. – Részben új csapat volt az öltözőben; lényegében csak a fiatalokat ismertem, többen az én előző időszakomban kerültek fel a felnőtt kerethez. Először is, meg kellett nyernem a csapatot annak a gondolkodásnak, amit én próbálok képviselni. Mindezek miatt a szezon kezdete előtt nem volt konkrét kitűzött cél, nem kalkuláltunk eredményt és pontszámot sem. Mindig a soron következő mérkőzésre összpontosítottunk, az adott mérkőzést akartuk és akarjuk megnyerni, és majd a bajnokság végén jöhet az elszámolás.
– Hogy élte meg az őszi hullámzó teljesítményt?
 – N ehéz volt a sorsolásunk, és az elején ijedtünkben tudtunk két meccset nyerni, a Debrecen és a Kecskemét ellen. Ezután jött a hullámvölgy, ami várható volt, majd szerencsére pozitív irányba billent el a mérleg nyelve. A csapat az őszi szezon derekára megtalálta önmagát; az öltözőben kialakult egyfajta kohézió, és véleményem szerint ennek köszönhető, hogy jobban szerepeltünk a folytatásban. A végére sajnos elfáradtunk, főként ennek tulajdonítom a debreceni vereséget.

– Mik azok a pozitívumok, amelyekre építhetünk a folytatásban? 
 – Van néhány poszt, ahol gondolkodunk változtatáson, de mindenképpen előremutató, hogy a fiatalok felnőttek a feladathoz, és lassan magukhoz ragadják az irányítást a csapaton belül a pozitív hozzáállásukkal, és ez átragad a többiekre is. Ezt a vonalat próbáljuk erősíteni a továbbiakban, és szeretnénk önmagunkból még többet kihozni.

– A csapatunk számára jó vagy rossz, hogy ennyire szoros a középmezőny? 
 – A magyar NB I-ben évek óta nagyon szoros a középmezőny, és jól tudjuk, hogy ha nem figyelünk oda eléggé, akkor problémáink lehetnek. Egy-két vereséggel nehéz helyzetbe kerülhetünk. A hétfői évzárón arról beszéltem, hogy óva intek mindenkit attól, hogy elégedett vagy elbizakodott legyen.  Azt kérem, hogy ne elégedjünk meg az ominózus középszerűséggel, ehelyett törekedjünk arra, hogy minél többre vigyük a tavaszi folytatásban. Ehhez végig megfelelően kell majd teljesíteni. Szinte az egyik pillanatról a másikra olyan helyzetbe kerülhetünk, ami elindíthat pozitív és negatív spirált is, ebből kell majd jól kijönnünk.