Prukner László döntött#!# elfogadta a Ferencváros ajánlatát, így távozik a Kaposvári Rákóczi kispadjáról. A 49 esztendős szakember az egyesület szerda délutáni évadzáró összejövetelén jelentette be, hogy befejezi a közös munkát a csapattal. A klubvezetést és a játékosokat egyaránt váratlanul érte a hír, de megértették és elfogadták a mester döntését. A következő feladat adott#!# megfelelő szakembert kell találni a somogyi élvonalbeli együttes vezetésére.

Feszült, izgatott arcokat láthattunk kora délután  a Rákóczi Stadionban. A játékosok egymástól kérdezték, mik a hírek, eldőlt-e már a vezetőedző sorsa. Fél kettőkor még senki nem tudott semmit, de titkon szinte mindenki bizakodott, hogy Prukner László marad. Az előzetes sajtóhírek alapján ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy ezúttal olyan ajánlattal keresték meg a szakembert, amelyre nagyon nehéz lenne nemet mondani.

Fél kettő után néhány perccel aztán megérkezett Budapestről Illés János ügyvezető elnök, majd megérkezett Prukner László is, és a csapat bezárkózott az első emeleti terembe. Körülbelül tizenöt perc telt el, amikor újra kinyitották az ajtókat, és rögtön megtudtuk a hírt. Prukner László elfogadta a Fradi ajánlatát, és elköszönt csapatától.

A hír mindenkit váratlanul ért, így nem volt könnyű beszélni az érzésekről. Prukner mester el is sírta magát a fiúk előtt. Az egyesület irányítói nem titkolták#!# nem erre számítottak. Illés János a keddi sportbizottsági ülésen még optimistán nyilatkozott, arról beszélt, hogy szerinte nem lesz edzőváltás Kaposváron, mert megfelelő érvekkel meg lehet győzni a szakembert a folytatásról. Nos, ezúttal nem jöttek be a számítások, az éjszakai siófoki megbeszélés sem járt sikerrel… Horváth Miklós egyesületi elnök magánemberként megértette a döntést, és sok sikert kíván a szakvezetőnek, klubvezetőként viszont egyáltalán nem örült a váratlan fordulatnak. Zahorecz Krisztián csapatkapitány a játékostársak nevében kívánt sok sikert a Mesternek.

Prukner László főleg az érzelmei miatt volt nehéz helyzetben. Több mint huszonöt éve él Kaposváron, itt tanít, itt futballozott, és ebben a városban edzősködött. Itt juttatta korábban soha nem látott magasságba a Rákóczit. Most azonban eljött az idő a váltásra.

A 49 esztendős szakember, aki egyben a magyar edzőképzés irányítója, egyelőre szóban állapodott meg a legnépszerűbb magyar klub irányítóival, és pénteken írja alá három évre szóló szerződését. Egyelőre korai még a kérdés, kikkel dolgozik együtt a fővárosban.

Az a kérdés viszont hirtelen egészen égetővé vált, hogy ki lesz a Rákóczi új vezetőedzője. Illés János úgy fogalmazott#!# olyan „munkás típusú” edzőt kell találniuk, mint amilyen Prukner László. Eddig nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel, mert az eddigi vezetőedzővel képzelték el a jövőt.

Prukner László a váltás ellenére is kaposvári marad, hiszen szinte minden ide köti. És még a színek sem változnak, hiszen a Fradi is zöld-fehérben szerepel…

A kaposvári sportembernek a somogyi sportbarátok nevében is megköszönjük az elmúlt évek eredményes munkáját, és sok sikert kívánunk neki ferencvárosi színekben is.