A labdarúgó NB I. utolsó fordulójának pénteki mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi kétszer is egyenlíteni tudott a Fradi ellen a három tizenegyest is hozó győri találkozón, amely végül 2–2-es döntetlennel zárult. A somogyi zöld-fehérek 10 győzelemmel, 7 döntetlennel, 13 vereséggel, 35-38-as gólkülönbséggel, 37 ponttal fejezték be a pontvadászatot a 11. helyen.

– Természetesen nagyon örülök annak, hogy pontot szerzett a csapat – kezdte értékelését – először a Fradi elleni meccsről – a kaposváriak vezetőedzője, Prukner László. – A Ferencváros szervezetten futballozott, és győzelemre játszott. Az első félidőben megilletődötten, zavartan teljesítettünk, a szünet után azonban sikerült legyűrnünk a félelmeket. Mentálisan nagyot léptünk előre, és az akarásnak volt köszönhető a pontszerzés. Nem csináltam presztízskérdést a meccsből, de érzelmileg más nekem a Fradi, mint a többi ellenfél.
Ha az egész évet nézzük, összességében csalódott a szakvezető, ugyanis az ősz végi hatodik helyezéshez képest visszaesett a csapat teljesítménye. A Rákóczi az első kör után 22 ponttal a hatodik helyen állt a tabellán, a második körben viszont csak 15 pontot gyűjtött a társaság. Emlékeztes volt a pécsi diadal, illetve a Pápa, a Haladás és a Paks elleni győzelem, de sokszor a jó játék sem volt elég a három pont megszerzéséhez. Érdekesség, hogy tavaly 35 ponttal a 10. helyre futott be a Rákóczi a bajnokság végére, és 7 győzelem 14 döntetlen és 9 vereség volt a mérleg 35-42-es gólkülönbséggel. 
– Nem úgy jött össze ez a szezon, ahogy elterveztük – folytatta Prukner László. – Jól sikerült a felkészülés, jó formában voltunk, mégsem volt szerencsénk az elején, ami elbizonytalanította a sok fiatal játékot. Nem tudtunk egyenletes, jó teljesítményt nyújtani. 
A kaposváriak abban a szerencsés helyzetben voltak a tavasszal, hogy a helyezésüknek köszönhetően sok fiatal tűzközelbe kerülhetett. Illés János ügyvezető több helyen is kiemelte#!# a Videoton és a Paks ellen a tizennyolcas keretben tíz, illetve tizenegy 23 év alatti játékos szerepelt, és mindkét mérkőzésen nyolc olyan játékos lépett pályára bajnoki mérkőzésen, aki még nem töltötte be a huszonhármat. A klubvezető azt valószínűsíti, hogy ezek között a fiatalok között több olyan is lesz, akik az ősszel helyet követelnak maguknak a csapatban.
A kaposvári szakmai stáb a Fradi elleni meccs után rögtön nyári szabadságra engedte a játékosokat, ugyanis két és fél hét múlva már el is kezdődik a felkészülés a következő szezonra. Az előttünk álló napokban sok dolga lesz a klubvezetésnek, ugyanis ki kell alakítani egy olyan keretet, amely alkalmas a biztos bennmaradás kivívására, illetve a működés anyagi hátterét is meg kell teremteni.