Bajnokverés Kaposváron#!# a Rákóczi labdarúgócsapata Zámbó Bence góljával 1-0-ra nyert a DVSC-TEVA ellen az OTP Bank Liga második fordulójában. A somogyiak szinte végig irányították a játékot a hajdúságiak ellen, több nagy helyzetet kialakítottak. A nagyobb arányú hazai sikert a jól védő Poleksic kapus akadályozta meg.

Gyászszünettel kezdődött a Rákóczi első hazai mérkőzése. A kaposváriak válogatott támadója, Waltner Róbert, valamint Takács Róbert technikai vezető és Balázs József szertáros is elveszítette édesapját, az ő emléküknek adóztak a megjelentek. Prukner László a kezdőcsapatba jelölte a horvát Vrucinát, Kondás Elemér viszont pihenőt adott együttese legjobbjainak a jövő keddi BL-selejtező miatt. 
A 3. percben Kulcsár T. tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, majd Hajdúch kapus szedte fel a labdát az orra elől. Oláh Lóri szerzett kétszer is labdát, majd szabadrúgást harcolt ki középről, 30 méterre a vendégek kapujától. Safaric szabadrúgása után a bal felső sarok mellett hagyta el a labda a játékteret. Lassan, de biztosan átveszi az irányításat a Kaposvár, és a fiúk igyekeztek pontosan, szépen futballozni a kánikulai hőségben. 
A 10. percben Balázs Benjámin szöglete után jobbról középre szállt a labda, Zámbó pedig 5 méterről fölébombázott.  Négy perccel később újabb nagy hazai helyzet maradt ki#!# Balázs B. passza után Oláh került gólhelyzetbe, kétszer is lőhetett, de előbb Ferenczi mentett szépen, majd Poleksic kapus jelentette a végállomást.
Az első félidő felénél vízszünetet rendelt el Vad II. játékvezető, majd megszületett a Rákóczi vezető gólja! A 27. percben Okuka szabadrúgást harcolt ki 23 méterre a Loki kapujától. Zámbó Bence állt a labda mögé, és ballal, laposan a kapufa segítségével a hálóba lőtt. 1-0.

A Rákóczi az első félidő utolsó harmadában is lendületben maradt. A 34. percben Pavlovic remek labdával indította Vrucinát, aki addig-addig cselezett, amig Balázs B. már lesen kapta tőle a passzt. Három percre rá, jobb oldali szöglet után Hegedűs fejelt a kapu felé, Oláh pedig a jobb kapufa mellé továbbított. A 40. percben Oláh indította Vrucinát, aki tiszta helyzetbe játszotta magát, elfektette Spitzmüllert az ötösön, de a végén Poleksic leszedte a lábáról a labdát. Az első félidőben látottak alapján teljesen megérdemelten térhetett pihenőre a hazai együttes a szünetben.
Az 52. percben Okuka indította Oláh Lórántot, aki balról, 13 méterről fölé lőtt. Két perccel később Kulcsár T. kényszerítőzött a kaposvári tizenhatoson belül, de mikor visszakapta volna a labdát,Pavloviccsal ütközött, így oda lett a lehetőség. A folytatásban a mezőnyben pattogott a labda, de továbbra is a Rákóczi irányította a játékot. A 61. percben Okuka kapott nagy labdát, két társát is megjátszhatta volna a jobb szélről, ám elpuskázta a helyzetet… A 71. percben pályára lépett a hosszú sérüléséből felépült brazil Pedro. Két percel később Safaric tette jobbról középre a labdát, a berobbanó Zámbó pedig a jobb sarok mellé csúsztatott 6 méterről.
A 84. percben Vrucina lépett ki a leshatáron, de az emelés nem jött be, aztán összekoccant egy védővel, és a földön maradt. Egy percre rá Oláh indította Okukát, aki élesen középre lőtte a labdát, majd felszabadítottak a védők. Ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre feszültebbek a vendégek, de ezen a délutánon még az sem segített rajtuk, hogy a játékvezető öt percet hosszabbított…
A Rákóczi a látottak alapján teljesen megérdemelten győzte le a bajnokcsapatot, és 2004 óta íródó legújabbkori NB I-es történetében először múlta felül a hajdúságin együttest. Soha rosszabb hazai bemutatkozást, szép volt, fiúk!
Kaposvári Rákóczi FC – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. V.#!# Vad II.
Rákóczi FC#!# Hajdúch – Hegedűs (Kovács O., a szünetben), Bank, Zámbó – Okuka, Horváth T. (Pedro, 71.), Safaric, Balázs B., Pavlovic (Jánvári, 78.) – Oláh L., Vrucina. Vezetőedző#!# Prukner László
Debrecen#!# Poleksic – Bernáth. Ludánszki, Oláh G. (Dombi, 71.), Szűcs – Kulcsár T., Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. – Csorba (Vinicius, 76.), S. Nikolic (Szécsi, 71.). Vezetőedző#!# Kondás Elemér
Gólszerző#!# Zámbó (27.)
Sárga lap#!# Hajdúch (88.), illetve Lucas (93.)