A Rákóczi labdarúgóira épülő Club Chrome együttese szerezte meg az első helyet a huszadik alkalommal megrendezett Táncsics Gimnázium-Somogyi Hírlap Kupa pénzdíjas teremlabdarúgó-tornán. A kaposvári viadalon 19 együttes lépett pályára. 

A fiúk tegnap az A-csoportban kezdték meg szereplésüket. Ez volt az idei kupa halálcsoportja, hiszen a tavalyi győztes Villanegra, a döntős Club Chrome és az elősódöntős Enemy C Mamma is helyet kapott benne. Ráadásul a Bombardier is itt küzdött, az NB II-es kaposvári gárda tagjaival megerősödve.
A csoport rangadóján a Villanegra megverte a Chrome-ot, de a továbbjutás nem forgott veszélyben, ugyanis az első négy helyezett már a nyolcaddöntőben folytathatta. A csapat ma a nyolc közé jutásért 4-2-re verte a dombóvári Best Reklámot, a negyeddöntőben pedig 7-3-ra a Pomeg ABC-t. Az elődöntőben a Bombardier sem jelentett akadályt#!# a Chrome 8-1-re nyert. A másik ágon a Villanegra a Cafe Rómát győzte le 3-1-re.

A bronzmeccsen a Cafe Roma simán nyert a Bombardier ellen. A döntőben a Villanegra szerzett vezetést Gosztonyi góljával, kezezésgyanús labdaátvételt követően, majd Magasföldi növelte az előnyt. Horváth Tamás szép találattal hozta vissza meccsbe a Chrome-ot, ám újabb szabályosnak látszó góljukat nem adta meg a játékvezető. A végén egyértelmű fölényt harcolt ki a Club Chrome, a meccslabdát viszont egy kontra végén a Villa hagyta ki. Az izgalmas és színvonalas találkozón egy perccel a vége előtt Balázs Benjámin egyenlített. A 2-2-es eredmény után büntetők döntőttek az első hely sorsáról. Gosztonyi és Vadas nem hibázott, Magasföldi lövését viszont kivédte Horváth László. Kovács Olivér és Bőle Lukács ugyancsak a kapuba talált, és ezzel a Chrome győzött. A legjobb játékosnak Vadas Zalánt választották. 

– Tavaly is ugyanez a párosítás volt a döntőben, akkor balszerencsénkre nem tudtuk megnyerni a Táncsics Kupát. Idén szerencsére fordult a kocka és sikerült büntetőkkel megnyerni a tornát – mondta Horváth Tamás.


A győztes csapat tagjai#!# Balázs Benjámin, Kovács Olivér, Vadas Zalán, Laczkó Dávid, Horváth László, Farkas Zoltán, Horváth Tamás, Pfeiffer Bence, Bőle Lukács