Egygólos vereséget szenvedett a Rákóczi Szombathelyen, a labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójában. A kaposváriak a kiesés elől menekülő Haladás otthonában 1-0 után még egyenlítettek Stanic találatával, Bogdanovic második gólja azonban megpecsételte a csapat sorsát.

Prukner mester nem volt könnyű helyzetben a csapat kijelölésekor, hiszen Marótit eltiltották, Pest és Gujic pedig súlyos sérülése miatt hetekre kidőlt a sorból. A középpályán így a téli szünetben igazolt Antanasijevic is helyet kapott.

A találkozó elején főként a mezőnyben pattogott a labda, inkább csak barátkoztak egymással a küzdő felek. A mieink jól védekeztek, és nem ijedtek meg a tavalyi bronzérmes otthonában. Első eseményként Sztanics szép csel után 16 méterről csúnyán fölé durrantott, és az első percek összegzéseként elmondhattuk, hogy nálunk volt többet a játékszer.

A folytatásban a vasiak is letették a névjegyüket#!# szép hazai támadás végén Bogdanovic lőtt 17 méterről, Milinte biztosan védett. A 23. percben megszerezte a vezetést a Haladás#!# Sipos tört be a 16-oson belülre, és addig cselezgetett, amíg végül Junior felvágta. A bíró 11-est ítélt, a brazil pedig sárga lapot kapott. Jöhetett a büntető#!# Bogdanovic a jobb kapufa segítségével juttatta a hálóba a labdát. 1-0.

A gól nem jött jól, hiszen egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Rákóczi. A vezetés megszerzése után viszont megnyugodhatott a szombathelyi együttes. Nem estek szét a mieink#!# előbb Bogdán eresztett meg jó lövést 22 méterről, Rózsa védett, majd Oláh is távolról próbálkozott, ám a 20 méteres lövésben nem volt erő, így alig jutott el a labda a hazai kapuig.

A 35. percben a szombathelyi Molnár Balázs is besárgult, miután szabálytalanul megállította Stanicot. A szabadrúgás után az előrehúzódó Petrók 6 méteres fejesét fogta nagy bravúrral Rózsa. A hajrában gyors hazai támadás végén Oross 8 méterre a kaposvári kaputól nem találta el a labdát, így marad az 1-0…

A második félidő elején az erős szél mellett már hózápor is megnehezítette a csapatok dolgát. Előbb Bogdanovic tiszta helyzetben, 7 méterről fölé lőtt, majd a rutinos játékos beadása után Siposhoz került a visszapattanó labda, aki 13 méterről fölé bombázott. Közben a kaposvári Godslove-ot le kellett cserélni, mert – az első diagnózis szerint – eltörött az arccsontja…

A következő helyzet a kaposvári kapu előtt alakult ki#!# nagy kavarodás után Oross lőtt 7 méterről csúnyán fölé. Ezekben a percekben szorgalmasan rugdosták egymást a játékosok, úgy tűnt, a jó futball csak másodlagos ezen az estén…

A 71. percben kellemes meglepetésre egyenlített a Rákóczi! Reszli remek bal oldali beadása után Stanic 7 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 1-1.

A két csapat legutóbbi szombathelyi meccse 1-1-es döntetlennel ért véget, de a Haladás gondoskodott róla, hogy most más legyen a végeredmény. A 78. percben, jobb oldali beadás után Oross okosan átlépte a labdát, az érkező Bogdanovic pedig 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. A labda Milintét is érintette, de kapusunk már nem tudta a gólvonal előtt megfogni a bőrt. 2-1.

Az utolsó percekben elkeseredetten próbálkozott a Rákóczi, mindezt egy Bőle-kapufa és két szöglet is jelezte, de ezúttal nem jött össze a pontszerzés.


(Fotó#!# http://www.nb1.hu/)

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Szombathely, 2000 néző. V.. Vad II.
Szombathelyi Haladás#!# Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Nagy G. (Lattenstein a 92. percben), Molnár B. (Simon Á. a 41. percben), Halmosi, Sipos (Diouf a 86. percben) – Bogdanovic, Oross. Vezetőedző#!# Róth Antal
Kaposvári Rákóczi FC#!# Milinte – Grúz, Petrók, Zahorecz – Junior (Bőle az 58. percben), Balázs B., Stanic, Antanasijevic (Fabries a 64. percben), Bogdán G. – Oláh, Godslove (Reszli a 63. percben). Vezetőedző#!# Prukner László
Gólszerzők#!# Bogdanovic (23. p. – 11-esből, 78. p.), illetve Stanic (71. p.).