Kiválóan teljesített együttesünk a 2018-as esztendőben, hiszen előbb megnyerte az NB III. Nyugati csoportját, majd harmadik helyen zárta a Merkantil Bank Liga NB II. őszi szezonját. Az együttes remek teljesítményét Waltner Róbert, csapatunk vezetőedzője értékelte.

Az NB III. Nyugati csoportját megnyerve, pár hét pihenőt kaptak csak játékosaink a másodosztályra való felkészülés előtt.
– Nem volt egyszerű felvenni az NB II. ritmusát – nyilatkozta Waltner Róbert. – A harmadosztály megterhelő volt számunkra, mert folyamatosan győzelmi kényszer alatt játszottunk. Nehéz úgy futballozni, hogy tudod, minden meccset hozni kell, mert az Ajka ott lihegett a nyakunkban. Megnyertük a bajnokságot, de ez fizikálisan és mentálisan is megterhelte a játékosokat, valamint minket, edzőket is. Összesen két hét pihenővel kezdtük el a felkészülést a másodosztályra, ami nagyon kevés. Sok új játékos érkezett, akik erősítést jelentettek, de őket be kellett építeni, össze kellett szoknia a csapatnak. Lehet, hogy ennek tudható be, hogy az első három meccsen két pontot szereztünk. Hozzáteszem, fel kellett vennünk a ritmust, mert az ellenfelek könyörtelenül kihasználták a hibáinkat, és góllal is büntettek. Ezt is nézhetjük más szempontból, hiszen csak egyszer kaptunk ki három forduló alatt, ráadásul attól a csapattól, amely az első helyről várja a tavaszt. A bajnokság őszi felének végére, hiába volt még hátra húsz forduló, már csak egy vereséget szenvedtünk. Ez remek teljesítmény. Sőt a többi együttessel ellentétben, az utolsó hét mérkőzésünkön nem maradtunk alul, sőt ebből hat alakalommal gólt sem kaptunk.
Együttesünk igazi meglepetést okozva versenyben vannak azokkal a csapatokkal, amelyek a feljutásért küzdenek. Az első helyen álló Gyirmóttól – amelyet idegenben legyőztünk – két ponttal van csak lemaradva.

– Nem gondoltam, hogy a dobogón fogunk telelni, de abban reménykedtem, hogy meglepetést okozunk – fogalmazott vezetőedzőnk. – A bajnokság elején nem gondolkodtunk helyezésben, csak azt szerettem volna, ha ott vagyunk a tabella első felében. Előttünk jelen pillanatban csak két csapat van. A Zetének ugyanannyi pontja van, mint nekünk, a Gyirmótnak pedig kettővel több. Mind a két klub fel akar jutni, jól ismerem a körülményeiket, főleg a Zalaegerszegét. Tapasztalat együttes, hiszen – sajnos – évek óta az NB II-ben szerepel. Nálunk ez a tapasztalat hiányzik, van olyan játékosunk, aki a megyei első osztályban is játszott, majd utána két éven keresztül az NB III-ban. Nem mindegy, hogy harmadosztályú csapatok ellen készülsz és játszol hétről-hétre, vagy másodosztályúak ellen. Hozzá kell szokni, teljesen más az iram. Ráadásul nincs akkora szakadék az NB II. és a NB I. között, mint a NB III. és az NB II. között. Ennek ellenére a teljesítményünk kiváló, óriási dolognak tartom, hogy annyi pontot szereztünk, mint a ZTE, és, hogy csak két vereségünk van, az azt mutatja, hogy nagy tartása van a csapatnak.

Együttesünk január elején kezdi a felkészülést a bajnoki, illetve a Magyar Kupa küzdelmeire.
– Remélem, hogy jól sikerül majd a felkészülésünk, hiszen ezen nagy hangsúly van – mondta Waltner Róbert. – A múltban általában hat hét állt rendelkezésre a felkészüléshez, ez most négy, maximum öt hétre szűkül. A vezetőedzőknek meg kell választani a terhelés és a pihenés arányát, úgy, hogy a következő félévre legyen a játékosoknak erőnléte, ugyanakkor frissek is legyenek. Remélem, a mi elképzelésünk beválik. A bajnokságban megpróbálunk úgy teljesíteni, hogy hasonló, szép sikerekben legyen részünk. Azt nem ígérhetem meg, hogy minden mérkőzésünket megnyerjük, de azt igen, hogy mindig győzelemre játszunk. A Magyar Kupában is helyt álltunk, ez jövőre még nagyobb terhelést jelent majd, hiszen még minimum két szerdán kell pályára lépnünk. A többi csapat, akikkel versenyben vagyunk már nem áll a kupában, az első négy közül csak mi vagyunk bent. Megterhelő lesz, de megpróbálunk jól kijönni, hogy a bajnokságban ezt ne lehessen megérezni.