A mérsékelt első félidei játék után a térfélcserét követően nagyot javult a kaposváriak játéka, de csak az egyenlítés jött össze, a győzelmet nem sikerült megszerezni a Diósgyőr elleni hazai rangadón. A Rákóczi 1-1-es döntetlent játszott, és egy ponttal gazdagodott a péntek esti találkozón. 

A 27. forduló péntek esti kelet-nyugat rangadója előtt a Diósgyőr a 11., a Kaposvár a 12. helyen állt a tabellán, a két csapatot egy pont választott el egymástól. A somogyiak a siófoki fiaskó után mindenképpen kárpótolni szerették volna a közönségüket. Az első időszak ismerkedése után a 9. percben Pedro lőtt 30 méterről, laposan a bal kapufa mellé. Három perccel később Gohér szabadrúgása után Seydi fejelt 6 méterről fölé. A 15. percben Okuka vette célba a kaput középről, 21 méterről, de nem volt szerencsénk, mert Balázs Benjámint találta telibe. A 25. percben pattogós, távoli lövést eresztett meg Kovács Olivér, de a vendégek kapusa a helyén volt. 
A 31. percben vezetést szerzett a Diósgyőr. Vági tette a lesen lévő Seydi elé a labdát, aki kapura lőtt, Hajdúch kezén lelassult a labda, az érkező Fernando pedig két lépésről a hálóba passzolt 0-1 
A 33. percben Okuka vesztette el a labdát, Gallardo 13 méteres lövését bravúrral védte Hajdúch. Két perccel később balról szállt középre a labda, de Seydi és Bacsa sem érte el a hazaiak nagy szerencséjére. Oláh megsérült, Vrucina váltotta a 37. percben. Egy percre rá Bőle szabadrúgása után szállt fölé a labda. A 42. percben Gohér bal oldali szöglete után Fernando fejelt fölé, néhány másodperccel később nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Rákóczi. Bőle bal oldali szöglete után átkerült a túloldalra a labda, Safaric az alapvonalról középre adott, Balázs B. pedig félfordulatból, 7 méterről lőtt – Vági a gólvonalról vágta ki a játékszert. Az első félidő utolsó eseményeként Vrucina csúnyán fölé lőtt egy szabadrúgást.
A második félidő szépségdíjas jelenettel indult. Kovács Olivér nagyszerű szabadrúgása után Ribánszki kapus mentett szögletre nagy bravúrral a jobb felső sarok elől. Az 50. percben egyenlített a Rákóczi! Bőle kapott remek indítást Safarictól a bal oldalon, levette majd éles szögből lőtt, és Vági érintésével a kapu bal oldalában kötött ki a labda. 1-1. 
 A kaposváriak elszántabbak, lelkesebbek voltak, mint az első félidőben. És ez jót tett a mérkőzésnek. Szép hazai támadásokat láthatott a közönség, és többször a kapuig is eljutott a házigazda. A 62. percben Vrucina kis híján gólt szerzett, Kádár mentett előle szögletre. A sarokrúgás után Kovács O. lőtt kapufát. Tíz perccel később Balázs B. maradt le egy labdáról a tizenhatoson belül, majd Pedro vette célba bátran a kaput, de pontatlan volt a lövés. A 82. percben Vrucina cselezte be magát a kapu előterébe, a szép szólót Ribánszki kapus állította meg. A 90. percben Safaric szabadrúgása után szállt el a labda a kapu előtt. 
A kaposváriak játéka nagyot javult a szünet után, és a második félidei teljesítmény alapján a Rákóczi rászolgált volna a győzelemre. 
Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. V,#!# Bognár T.
Rákóczi FC#!# Hajdúch –  Kovács O., Hegedűs, Zámbó (Waltner, 77.) –  Okuka, Bőle (Haruna, 88.), Safaric, Pedro, Jánvári – Oláh (Vrucina, 37.), Balázs B. Vezetőedző#!# Prukner László
Diósgyőr#!# Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Takács P. – Gallardo (Vadász, 55.), Fernando, Elek Á. (Nagy T., 80.), Bacsa (Szabó B., 83.) – Seydi. Vezetőedző#!# Kovac Zoltán
Gólszerzők#!# Bőle (49.), illetve Fernando (31.)
Sárga lap#!# Bőle (23.), Kovács O. (66.), Zámbó (71.), Okuka (85.), Safaric (92.), illetve Hanek (48.), Bacsa (59.), Takács P. (80.), Seydi (91.), Fernando (92.)