Rendkívüli támogatást kapott a városi közgyűléstől Kaposvár két kiemelt egyesülete. A Rákóczi labdarúgócsapatát 15, a kosárlabdázókat pedig 12 millió forinttal segítik meg. Ez a pénzügyi plusz fedezet kell ahhoz, hogy a 2012/2013-as bajnoki évad tavaszi időszakának zavartalanul vágjon neki a két klub. A támogatásról szerda este rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület.

– A Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. a társaság gazdasági helyzetének javítása érdekében fordult a városhoz a támogatásért – mondta honlapunknak Illés János ügyvezető. – Ez azt jelenti pontosan, hogy a NAV felé is van tartozásunk, illetve kötelezettségünk, és személyi, működési jellegű kifizetési problémáink is voltak. Ezért fordultunk a város vezetéséhez, ők pedig nagy örömünkre akceptálták ezt a kérést, mint ahogy máskor is, sokszor már. Ezúton is köszönöm a városnak, hogy segített. 
– Mi az oka annak, hogy így alakult a kft. anyagi helyzete?
– Talán a legfőbb ok az, hogy a szponzori bevételeink csökkentek. Napjainkban szinte bármilyen megkeresésünkre az a válasz érkezik a cégüktől, hogy a társasági adójuk egy részét szívesen odaadják, más jellegű támogatást viszont nem adnak. Ezt viszont mi csak korlátok között tudjuk elfogadni és felhasználni,  a előírt mértékig. Ezen felül problémát okoz az is, hogy a nyáron eladott Miroslav Grumic vételárának másik fele, egészen pontosan a harmadik és a negyedik részlet nem érkezett meg a pécsi klubtól.