Győzelemmel mutatkozott be a közönségnek csapatunk, hiszen az első felkészülési mérkőzésen magabiztos sikert aratott. A Videoton FC II. ellen több próbajátékos is lehetőséget kapott Artner Tamás vezetőedzőtől.

Remek iramban kezdődött a találkozón, melynek már a tizedeik percében megszereztük az vezetést. Sóron Tibor vezette keresztbe a labdát a tizenhatoson belül, majd jobbal a bal alsóba gurított. Ezt megelőzően a vendégeknek is volt egy nagyobb helyzetük, melyből Kondor Kristóf gólt is szerzett, de les miatt érvénytelenítette azt a játékvezető. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak kisseb-nagyobb lehetőségek, a mieink közöl Böjte Patrik, Herzsenyák Áron és Havas Attila állt legközelebb ahhoz, hogy növelje az előnyt. A félidő utolsó percében Fonyódi Bálint szerzett labdát, amit remek ütemben tett Herzsenyák Áron elé, akinek a visszagurításából az üresen érkező Tihanyi Olivér megszerezte csapatunk második gólját is.
A szünetben mindkét vezetőedző sort cserélt. A második játékrész elején Rajczi Péter és Andorka Péter is bevehette volna az ellenfél kapuját, de mindkettőjük fejese célt tévesztett, míg az ellennél Lassu Zsombor hibázott. A mérkőzés utolsó perceire is maradtak izgalmak. Előbb Nagy Krisztián lövése talált utat a fehérváriak kapujába, majd Andorka Péter pillanatai következtek. A csatár egy támadáson belül két óriási lehetőséget is elpuskázott, így maradt a háromgólos előny.
Csapatunkban több próbajátékos is pályára lépett, közülük Tihanyi Olivér gólt is szerzett. A másik gólszerzővel, Sóron Tiborral pedig már megegyezett a klubvezetés, így ő is a Rákóczit erősíti a következő szezonban. 
 
Artner Tamás#!# Annak ellenére, hogy megterhelő másfél héten és egy kemény délelőtti edzésen vannak túl a fiúk, hogy többet kaptunk tőlük, mint vártuk. Szép támadásokat vezettünk, rengeteg helyzetünk volt, amiből sokat kihagytunk. A pálya középső zónájában voltak hibáink, sok labdát adtunk el, ezt ki fogjuk javítani, így még hatékonyabbak leszünk.
 
Tímár Krisztián#!# Fiatal és tehetséges a társaság, több próbajátékossal és egy rutinos labdarúgóval, Szalai Tamással kiegészítve. Úgy gondolom egy rutinos és jó együttes ellen a játékunk bíztató volt, az eredmény pedig csalóka. Az első félidőben két egyéni hibából kaptunk gólt, majd több lehetőséget kihagytunk. A mezőnyben partiban voltunk a Kaposvárral, ami a jövőre nézve bíztató.
 
Kaposvári Rákóczi FC–Videoton FC II. 3–0 (2–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.#!# Barna G.
Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő#!# Slakta – Szabó A., Havas, Fülöp M.– Fonyódi, Tihanyi, Bodnár, Böjte, Vajda R. (Herzsenyák, 24. p.) – Mayer, Sóron. II. félidő#!# Fülöp G. – Havas, Ludánszki, Szabó A. – Nagy J., Nagy K., Szakály A., Ivancsics, Kollega K. – Rajczi, Andorka. Vezetőedző#!# Artner Tamás.
Videoton FC II., I. félidő#!# Borsos – Bolla, Mocsi, Lipták Á., Lencsés – Réti Takács M. – Pápai, Kondor, Ante – Hadzics. II. félidő#!# Meskó – Tarnóczi, Szalai T., Újvári, Czinger – Burka, Molnár D. (Andróczi, 76. p.) – Dencinger, Magda, Lassu – Hadzics (Lencsés, 68. p.). Vezetőedző#!# Tímár Krisztián.
Gólszerzők#!# Sóron (10. p.), Tihanyi (45. p.), Nagy K. (87. p.).