431 percen át nem kapott gólt, és minden egyes mérkőzésen a csapat egyik legjobbja. A Rákóczi NB I-es labdarúgócsapatának kapusa, Lubos Hajdúch alapemberré nőtte ki magát Kaposváron, és a magabiztossága a védelemre is átragadt. A szlovák hálóőr a hétvégi, Fradi elleni rangadón is győzelmet vár, azt viszont még nem tudja, hogy meddig láthatjuk őt a zöld-fehérek mezében.

Lubos Hajdúch– Úgy gondolom, ez az évünk jobb, mint az előző – kezdte a beszélgetést 32 esztendős, 196 centi magas kapus, aki korábban Görögországban és Lengyelországban is megfordult, majd tavaly nyáron érkezett Kaposvárra. – Több a pontunk, több mérkőzést nyertünk. Támadóbb a csapat játéka, ennek is köszönhető talán a több siker.
– Közben egy remek sorozatot is produkált#!# szeptember 22-e és november 4-e között nem kapott gólt bajnoki mérkőzésen. Összesen 431 percen át őrizte sikerrel a hálót. 
– Ez szép dolog, de a lényeg a csapat sikere. Ha minden meccset megnyernénk, nem lenne baj, ha gólt kapnék közben… 
– Hogy tetszik a magyar bajnokság?
– Úgy gondolom, nem rossz az itteni pontvadászat. Ez egy jó liga, nagyjából a szlovák és az osztrák bajnokság színvonalához tudnám hasonlítani.
– A családjával együtt él Kaposváron, hogy érzik magukat?
– A lányunk óvodába jár, nagyon jól beszéli a nyelvet, csakúgy, mint a feleségem. Én pedig folyamatosan tanulom a magyart. Sok szó megy már, és a mérkőzéseken magyar nyelven kommunikálok a játékostársakkal.
– Vasárnap következik az újabb hazai rangadó. Mire számít?
– A Ferencváros elleni egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. És nagyon fontos. Ha nyerünk, még feljebb léphetünk a tabellán, ha kikapunk, akkor roszabb lehet a helyezésünk a mostaninál. Én remélem, hogy nyerünk.
– A jövő nyáron jár le a szerződése, hogyan tervezi a jövőjét?
– Még nem tudom, mit hoz a jövő. Már beszéltem az elnökkel, a jövő héten újra tárgyalunk, és majd meglátjuk..