Az osztrák első osztályban szereplő SV Mattersburg ellen vívta csapatunk a tavaszi szezon főpróbáját, melyen végül Szakály Attila és Zsiga Ervin találatával nyertünk meg.

 

A tizenkét csapatos osztrák Bundesliga folytatását a tizenegyedik helyről váró SV Mattersburg ellen vívta az utolsó felkészülési találkozóját csapatunk. A Nagymartonban rendezett összecsapáson együttesünk az első félidő derekán Szakály Attila találatával szerezte meg az előnyt, melyet a második játékrész elején a csereként pályára lépő Zsiga Ervin tizenegyesésével duplázott meg. Az egy fokos hideg ellenére nagyon jó talajon vívott edzőmeccs hajrájában a hazaiaknak sikerült szépíteniük, de nem tudták elrontani csapatunk sikeres főpróbáját. 

Együttesünkre jövő szombaton már bajnoki pontokért zajló küzdelem vár, hiszen az OTP Bank Liga NB I. 17. játéknapján a Puskás Akadémia FC látogat a cukorgyári gödörbe. 

 

SV Mattersburg–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)
Mattersburg.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Tarasovs, Fodor M. – Szakály A., Yakymiv – Nagy J., Balázs Zs., Csiki (Zsiga, a szünetben) – Ádám M. A 60. perctől: Slakta –Borbély Á., Ur, Szabó A., Tratnyek – Nagy K., Yakymiv – Nagy J., Trebotic, Bíró D. – Zsiga. Vezetőedző: Disztl László.
A kaposvári gólszerzők: Szakály A. (22. p.), Zsiga (49. p. –11-esből).