Vége a felkészülési időszaknak#!# a hétvégén útjára indul a labda a honi futball élvonalban. A Kaposvári Rákóczi együttese az elmúlt évadban sok örömet szerzett híveinek, és a remények szerint az új szezonban is megőrzi majd a helyét a mezőny első felében. A nyitó fordulóban, vasárnap 18 órától a Ferencváros lesz az ellenfél a cukorgyári gödörben.

Sisa TiborSisa Tibor vezetőedző látott a felkészülés alatt biztató jeleket, de akadt még finomítani való a hétvégi rajtig. A fiúk sok helyzetet kialakítottak a felkészülési találkozókon, a kihasználással azonban voltak gondjaink. Az viszont mindenképpen biztató, hogy a Rákóczi az utolsó négy edzőmeccsén nem kapott gólt. A nyári szünetben volt játékosmozgás rendesen#!# tíz labdarúgó távozott és nyolc érkezett.

– Nekünk azt az irányvonalat kell követni, mint eddig – mondta Sisa Tibor. – Persze jó lenne egyszer olyan helyen lenni, hogy akiket az edző megnevez, azok időben megérkeznek és bekapcsolódnak a munkába. A másik lehetőség az, hogy a próbajátékosok egy kiválasztó rendszeren, egy szűrőn mennek át, és akik megfelelnek, azokkal próbálunk dolgozni a későbbiekben. Ők zömmel alacsonyabb osztályú játékosok vagy külföldiek. Mi már ezen a nyáron csaknem ötven játékost néztük meg, és igyekeztünk kiválasztani a legjobban hozzánk illeszkedőket. A feladat adott#!# meg kell találni azokat a labdarúgókat, akik hasznunkra lehetnek és az igényeiket is szinkronba tudjuk hzozni a klub lehetőségeivel.
– Egy biztos#!# nem volt túl hosszú a nyári szünet és a felkészülési időszak…
– Emberemlékezet óta nem kezdődött ilyen korán a bajnokság. Én viszont feladatkövető edzőnek tartom magam, vagyis most kell játszani, így lelkesen tesszük a dolgunkat.

– Milyen célokat fogalmazott meg az új évad előtt?
– Az elsődleges feladatunk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat. A játékosainknak a legnagyobb elszántsággal kell belevetniük magukat minden egyes mérkőzésbe, szerethető, szimpatikus csapatként szeretnénk elérni céljainkat. A múlt évi  erős bajnokság volt, és azt gondolom, hogy az előttünk álló évad is kiélezett küzdelmet hozhat.

– Az első fordulóban rögtön az egyik bajnokesélyes látogat Kaposvára…
– Nehéz mérkőzés vár ránk, sok jó játékosa van a fővárosi együttesnek. Bízom benne, hogy szép számú közönség előtt, remek hangulatú meccset vívunk, és legalább egy ponttal gazdagabban jövünk le a pályáról. A Fradi már három tétmeccset és egy komoly előkészületi mérkőzést is játszott az elmúlt hetekben, ami igen sokat számít ebben a szakaszban.
Ami biztos#!# a hétvégén rajtol a 2011/2012-es pontvadászat az NB I-ben. A Rákóczi vasárnap 18 órakor, a bronzérmes Ferencváros elleni hazai rangadóval indít, aztán a kupagyőztes Kecskemét otthonába utazik, majd a bajnok Videotont látja vendégül. Erős kezdés lesz…