Ahogy arra számítani lehetett, alaposan megviselte a Rákóczi Stadion gyepszőnyegét a legutóbbi bajnoki labdarúgó mérkőzés. A kaposváriak 3-0-ra megverték a Pápát, az elmúlt időszak időjárási helyzete és az azt követő kilencven perces sárdagasztás viszont tönkretette a gyepszőnyeget.

„Nem olyan mint a szántóföld, csak a fű nem nagyon látszik – mondta tömören Illés János ügyvezető a pálya állapotáról. – Örültünk a Pápa elleni győzelemnek, ugyanakkor fáj a szívünk a pálya miatt. Gépekkel még mindig nem tudjuk megközelíteni a küzdőteret; csak kézi erővel dolgozhatunk, speciális szerszámokkal és gereblyével, ásóval, lapáttal. Szerencsére már nincs fagy, a hét elején is esett az eső, így könnyebb volt az egyengetés."
A zöld-fehérekre még négy hazai bajnoki vár a tavaszi szezonban, és mind a négy meccset a stadionban játsszák majd le. Ugyanakkor a kaposváriak már kérték az MLSZ versenybizottságát, hogy az NB II-es csapat centerpályára kiírt találkozóit más időpontban vagy műfüvön játszhassa le.
A stadion gyepszőnyegét szeretnék a nyáron kicserélni, ami 25-30 millió forintba kerül, de 30 százalékos önrész kell hozzá.