Győzelemmel búcsúzna hűséges szurkolóitól a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában a már kiesett Zalaegerszeget fogadják, és három pontra számítanak. A fiúk abban is bíznak, hogy sokan buzdítják majd őket, a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozóra egy belépőjeggyel vagy egy bérlettel egy egész család bejöhet majd. 

Célegyenesbe fordult a bajnokság és a Rákóczi hívei is megnyugodhattak az elmúlt időszakban. A csapat meghosszabbította NB I-es tagságát, és vasárnap az első idegenbeli győzelmét is megszerezte. A zöld-fehérek a Vasas otthonában nyertek 1-0-ra Bebeto góljával. 
– Nagyon fontos volt, hogy megszerezzük az első győzelmünket idegenben. Teher nélkül játszhattunk, mert már eldőlt a bennmaradás sorsa. A Vasas már kiesett, így könnyebb dolgunk volt, és örülök, hogy sikerült a három pontot begyűjteni – mondta a Rákóczi utánpótlás válogatott szélsője, Balázs Benjámin. 
A két csapat őszi mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult, Bőle Lukács gólja pedig azóta is a bajnokság egyik legszebb találatának számít. A zalaiak vezetőedzője Prukner László korábban éppen Kaposváron érte el nagy sikereit. A szakember most szerényebb célokat fogalmazott meg a hétvégét illetően.
– Mi összesen 11-12 játékossal edzünk már csak, ilyen-olyan okoknál fogva csak ennyien hadra foghatóak. Ebben a keretben négy-öt olyan játékos van, aki jobbára az NB III-ban játszott eddig, így csak abban bízhatunk, hogy tisztességesen tudjuk befejezni a bajnokságot – fogalmazott Prukner László.  
A zöld-fehérek hétfőn és kedden pihentek, majd szerdán délután álltak újra munkába. A kaposvári együttesben Zsók, Major és Pedro továbbra is egyéni edzésterv alapján készül, a többiek harcra készek. Ha a Rákóczi nyer és a többi eredmény is jól alakul, akkor az együttes akár a 10. helyre is felkapaszkodhat a tabellán. A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban.