Ismét Szlovéniában lép pályára együttesünk. Ezúttal az orosz első osztályban érdekelt FK Ural ellen szólítják majd pályára a magyar élvonal küzdelmeire készülő labdarúgóinkat.

Neves ellenfél ellen vívja harmadik felkészülési mérkőzését csapatunk. Pénteken 18 órai kezdettel ugyanis az orosz első ligában szereplő FK Ural Szverdlovszkaja Oblaszty ellen lépnek pályára játékosaink a szlovéniai Barkócon. A jekatyerinburgi együttes a középmezőnyben zárt a Premijer Liga-ben, ugyanis a tizedik helyet szerezte meg a tizenhat csapatot felvonultató küzdelemsorozatban.
Együttesünk számára a FK Ural elleni lesz a harmadik nyári félkészülési mérkőzés. A mérleg eddig vegyes, hiszen egy győzelem és egy vereség szerepel a repertoárban. Igaz, az edzőmérkőzésen nem az eredmény számít.

Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnagyobb városa, amely a 2018-as vb-helyszínek közül a legkeletibb volt, mivel közvetlenül az Ural lábánál, Európa és Ázsia határánál fekszik. A városban négy világbajoki csoportmérkőzést is rendeztek az elmúlt évi torna során. A szurkolók emlékeiben talán megmaradt az építészeti szempontból is érdekes jekatyerinburgi Központi Stadion, melynek a legszebb része a tipikus szovjet neoklasszicista oszlopsor a főbejárat oldalán, bár nem biztos, hogy erről maradt leginkább emlékezetes. A leleményes orosz mérnökök ugyanis, hogy megfeleljenek a FIFA által előírt minimum befogadóképességének, teljesen szokatlan megoldást alkalmaztak, hiszen minkét kapu mögött a stadionon kívüli lelátókkal toldották meg a nézőteret. Ezt a vb után lebontották.