Március elsején kezdi meg tavaszi hadjáratát a Rákóczi a labdarúgó NB I-ben. A tabella utolsó helyén álló csapatunka gyenge ősz után szeretné kivívni a bennmaradást, és ehhez az első lépést a Pápa elleni hazai rangadón teheti meg. Az újjáalakult együttes szombaton 16 órakor mutatkozik be a cukorgyári gödörben.

Sokan fogalmaztak úgy az elmúlt időszakban, hogy tizenkilencre lapot húzott a Rákóczi vezetése. Az őszi szezon 17 mérkőzésén mindössze 9 pontot gyűjtő együttes január elején új szakmai stábbal kezdte meg a munkát, és a játékosállomány is alapos vérfrissítésen ment keresztül. Tizenketten távoztak és tízen érkeztek.
Decemberben és janbuárban próbáltunk a magyar élvonalban szerepet vállalt játékosok leigazolásával foglalkozni, de ez a majdnem lehetetlen feladat kategóriába tartozik. Célfeladatot kell megoldanunk, éppen ezért olyan légiósok kerültek Kaposvárra, akik közül többen erős bajnokságokban edzőttek eddigi pályafutásuk során – fogalmazott Illés János ügyvezető-elnök.

A Rákóczi két kapust szerződtetett a a szlovén Jahics és a korábbi kecskeméti Antal Botond személyében. Három jó képességű, magas és gyors belső védő érkezett#!# két francia, Badis és Diallo, illetve a belga állampolgárságú Mbemba. Bal oldali védőként a kongói válogatott Mulemót, védekező középpályásként pedig a kameruni Guy Roger Toindoubát láthatják majd azok, akik kilátogatnak a stadionba. 
Két román játékos, Florean és Firtulescu, valamint a kameruni Ken Ella bevethető a támadó középpályás posztján, csatárként pedig az észt válogatott Kink és a zambiai Tembo segítheti majd a zöld-fehéreket a célok elérésében. Utóbbi érkezése azonban még bizonytalan.
– A keret összeállításánál arra is törekedtünk, hogy ne csak a tapasztalt külföldi játékosok kerüljenek előtérbe. Favorizáljuk azokat a fiatalokat is, akik a saját U21-es keretünkből kerültek fel. A szövetség egyébként a 23 év alattiak szerepeltetéséért pénzjutalomban részesíti a csapatokat – tette hozzá a klubvezető.
A tavaszi cél egyértelmű#!# a bennmaradás kivívása. 
Érkezők#!# Antal Botond (szabadon igazolható, legutóbb Kecskeméti TE), Lebbihi Badis (francia, SAS Épinal – Franciaország), Issaga Diallo (francia, szabadon igazolható, legutóbb Servette FC – Svájc), Armand Ken Ella (kameruni, Karpati Lviv – Ukrajna, kölcsönbe), Dragos Firtulescu (román, UTA Arad – Románia), Andrei Florean (román, Sageata Navodari – Románia), Safet Jahic (szlovén, Zalaegerszegi TE FC), Tarmo Kink (észt, szabadon igazolható – legutóbb Győri ETO), Pierre Emanuel „Pieter” Mbemba (belga-kongói, legutóbb Omonia Nicosia – Ciprus), Landry Mulemo (belga-kongói, Beitar Jerusalem – Izrael, szabadon igazolható)