Szombaton rendezik az idei NB I-es futballtavasz egyetlen megyei rangadóját, a Siófok-Kaposvár derbi előtt mindkét oldalon fogadkoznak, és hiába szól a papírforma a Rákóczi sikere mellett, minden bizonnyal igen nehéz kilencven perc vár a zöld-fehérekre. A kiesőhelyen tanyázó Balaton-partiak az elmúlt hetekben szépen szerepeltek, és ismét szeretnének pontokat szerezni. 

Az őszi somogyi futballderbin a Rákóczi magabiztosan nyert a Siófok ellen, és megerősítette a helyét a középmezőnyben, a vendégek pedig beragadtak az utolsó helyen. 
„A múlt héten fontos bajnoki pontokat szereztünk a Haladás ellen. A Siófok elleni mérkőzés nagy rangadó lesz, és mindenképpen jó, hogy az ősszel sikerült őket megvernünk 3-0-ra. A csapatnak jót tett a szombati győzelem, és biztos vagyok benne, hogy sikerrel fogjuk venni az újabb meccset” mondta a Rákóczi játékosa, Balázs Benjámin. 
„Edzésmunkában nem készülünk máshogy, inkább érzelmileg spannoljuk fel magunkat, egy rangadó lesz, és természetesen megpróbálunk nyerni” – tette hozzá Kovács Olivér, aki az őszi rangadón a kaposváriak első gólját szerezte. 
A kaposváriak kedden előkészületi mérkőzést játszottak a maláj U23-as válogatottal, azóta pedig hazai környezetben hangolnak a meccsre. 
„Minden nap egy edzéssel készültünk. Most már a stadionban dolgozunk, mert az edzőpályát felújítják. A technikai dolgokra, a játékra helyeztük a hangsúlyt, és szerintem minden rendben. Siófokon nehéz játszani, a pálya talaja sem az igazi, de bízom benne, hogy sikerül a három pontot begyűjteni” – mondta Kovács Olivér. 
„A Siófok az utóbbi 3-4 meccsen megmutatta, hogy nem könnyű ellenfél#!# kétszer is nyertek, a Diósgyőr és az MTK ellen. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, ebben a bajnokságban egyik sem az, de a győzelem reményében utazunk oda” – összegzett Balázs Benjámin. 
A Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly elmondta#!# jó csapatnak tartja a Rákóczit, de hazai pályán szeretnének eredményesen szerepelni a megyei rivális ellen. 
A Rákóczi 2009 áprilisában nyert utoljára Siófokon (5-2-re), azóta egyszer a Balaton-partiak győztek és egy döntetlen is született. A Siófok 12 otthoni meccséből négyet megnyert, kettőt döntetlennel zárt, hatszor kikapott, és ami mindenképpen elgondolkoztató a kaposváriak számára#!# a Balaton-partiak hazai környezetben öt bajnoki óta veretlenek. A Rákóczi vendégként négy meccset nyert ebben a bajnokságban, egyszer játszott döntetlent és hétszer kikapott, így reméljük, sikerül javítani a mérlegen.  
A somogyi rangadó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik, a találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.