A Pécsi MFC együttesét fogadja csapatunk a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást – hosszú idő elteltével – újra nézők előtt lehet megrendezni.

 

Hosszú idő után újra visszatérhetnek a nézők a stadionokba, így már a vasárnapi szomszédvári rangadón is a helyszínen lehet szorítani a csapatoknak. Labdarúgóinkra pedig ráfér a bíztatás, hiszen egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a bent maradás szempontjából. A DEAC ellen elveszített mérkőzés után ugyanis már öt pont a lemaradás, három fordulóval a bajnokság vége előtt. A Pécs elleni rangadó mindig háromesélyes, s bízunk benne, hogy ezúttal csapatunk örülhet a végén. Ráadásul ezzel visszavágnánk a pécsieknek, akik az őszi szezonban nem mentek bele a találkozó elhalasztásába, amikor labdarúgóink döntő százaléka a koronavírus okozta megbetegedésekkel küszködött.

– A Pécs a harmadosztályból jutott fel, és akárcsak mi két éve nagyon jól szerepel a másodosztályban – mondta Ur László, csapatunk kapitánya. – Szinte végig ott volt számukra az esély a feljutásra. Tudjuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiszen remek edzettségi állapotban van a Pécs és a stílusuk sem fekszik számunkra. Az eredményeinktől eltekintve egy olyan keretünk van, amely sokkal többet érdemelt volna ebben a szezonban, így nem ijedünk meg tőlük, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Bízom benne, hogy mindenki úgy gondolkodik, ahogy én és ezzel a mentalitással sikerül megvernünk őket ezen a fontos mérkőzésen. A szurkolóinknak is sokkal tartozunk, ennyi vereség után illene valamivel kiszolgálnunk őket. A Pécsnek ráadásul bőven van okunk visszavágni, hiszen nem voltak korrektek, amikor kértük az őszi mérkőzés halasztását, hiszen lett volna idejük lejátszani azt a mérkőzést.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján bár a Mecsek-aljaiak az esélyesek, de csapatunknak számára csak a győzelem az elfogadható, hogy az utolsó két fordulóra még éljen a matematikai esély.