Mint arról már beszámoltunk Szűcs Lajos, a korábbi német és magyar bajnok hálóőr készíti fel a folytatásban csapatunk kapusait. A korábban a Vasasnál is dolgozó trénert erről kérdeztük.

 

Milyen várakozásokkal, tervekkel érkeztél Kaposvárra?

Szűcs Lajos: Nem idegen város számomra Kaposvár, hiszen ellenfélkén rengetegszer jártam itt. Sokszor meg is keserítette a Rákóczi az életemet, akár a Ferencváros, akár a Lombard Pápa mezében léptem itt pályára. Hatalmas ambícióval érkeztem, igyekszem a lehető legjobban átadni azokat a tapasztalatokat, élményeket, amiket én átéltem. Bízom abban, hogy ez jól fog elsülni és kapusok, valamint a csapat is jól szerepel majd.

 

Az edzőtáborba már elutaztál a csapattal. Milyenek volt az ottani munka?

Szűcs Lajos: A felkészülési idő rövidsége miatt, nem igazán tudtunk belecsapni a lecsóba. Enyhe túlzással csak két és fél hét állt a rendelkezésünkre, mivel az utolsó hét már a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre való felkészülésről szól. Az ismerkedésre viszont remek volt az edzőtábor, emellett pedig pár dolgot át is tudtunk beszélni a kapusokkal. Bízom benne, hogy ezeket a dolgokat használni fogják és látszani fog a játékukon. A felkészülés során lejátszott mérkőzésen a kapusok abszolút pozitív benyomást keltettek bennem. Természetesen ez egy hosszabb folyamat és nincs is egyszerű dolgunk, mivel januárban és februáran kilenc mérkőzés vár ránk a bajnokságban és a Magyar Kupában.

 

Mennyire ismerted eddig a Rákóczi kapusait?

Szűcs Lajos: Pogacsics Krisztiánt régebb óta ismerem, korábban játszottunk is egymás ellen. Slakta Balázs már egy fiatalabb generáció, de többször láttam védeni, valamint, amikor még Csákváron dolgoztam, akkor személyesen is láttam védeni. Már akkor is jó benyomást keltett bennem, hiszen egy jó adottságokkal rendelkező, jó képességű kapus, aki szorgalmas és alázatos. Ugyanez elmondható Krisztiánról is, aki mellett még a rutin is szól.