Együttesünk a Merkantil Bank Liga 38., azaz utolsó fordulójában a Dorogi FC csapatát fogadja a Rákóczi Stadionban. A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást csak védettségi igazolvánnyal lehet megtekinteni a helyszínen.

 

A 2021. április 26.-án megjelent A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendelet módosításáról szóló 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet értelmében visszatérhetnek a nézők a stadionokba.

 

Fontos, hogy a 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet értelmében csak az alábbiakban felsoroltak személyek vehetnék részt sportrendezvényeken:

  • A sportrendezvényen nézőként a koronavírus ellen védett személy (védettségi igazolvánnyal rendelkező személy), valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy.
  • A sportrendezvényre történő belépéskor a belépőnek igazolnia kell személyi azonosságát, az életkorát, illetve a koronavírus elleni védettségét. A védettség igazolását kizárólag a védettségi igazolvány bemutatásával lehet elfogadni. Ezek hiányában a sportrendezvény szervezője megtagadja a belépést.

 

Jegyárak:

A belépőjegyes egységesen 800 Ft-ba kerülnek és csak a helyszínen vásárolhatók meg. A stadionban bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. A stadion kapui a mérkőzés előtt másfél órával, jelen esetben 15.30 órakor nyitnak ki.

 

Kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak szurkolhatnak a Rákóczi Stadionban. Kérjük a szurkolókat, hogy a védettségi igazolványt, illetve a fényképes személyazonosító igazolványukat készítsék elő a belépéskor, meggyorsítva ezzel a stadionba való bejutást. Ezek hiányában a biztonsági személyzet még érvényes belépőjegy mellett is megtagadja a belépést!

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (kizárólag plasztik kártya) bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a rendező klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható. A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.