Jól indult a Rákóczi első tavaszi bajnoki mérkőzése#!# Balázs Benjámin a 32. percben vezetést szerzett a Pápa ellen, a hajrában aztán Kenesei góljával egyenlítettek a vendégek. A túléléshez szükséges három pont helyett így csak egy pontot szerzett csapatunk.

Több szempontból is kíváncsian várták a futballbarátok a Rákóczi megújult csapatának tavaszi bemutatkozását. Együttesünk átalakított játékoskerettel, új szakmai stábbal készült a nagy feladatra, a bennmaradás kivívására. A kezdőcsapatban egymást érték az új arcok, az őszi társaságból csupán Kovács O., Balázs B., Okuka, Haruna és Coroian maradt meg hírmondónak.

A Pápa ellen egyértelmű elvárás volt a győzelem, és a zöld-fehérek ennek megfelelően már a találkozó elején magukhoz ragadták az irányítást. A 7. percben Balázs Benjámin indította Firtulescut a bal oldalon, aki 13 méterről, éles szögből a jobb oldali oldalhálóba lőtt. Két perccel később Florean adott középre, Haruna pedig 11 méterről a kapu bal alsó sarka mellé durrantott. A 11. percben Haruna lőtt mintegy 25 méterről a kapu fölé. A 30. percben Okuka tette jobbról középre a labdát, Firtulescu lőtt, az egyik pápai védő szögletre mentett.
A 32. percben góllá érett a hazai fölény. Firtulescu indította Harunát, aki keresztbe lőtte a labdát, a bevetődő Balázs Benjámin pedig öt méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.
A 39. percben Kulcsár K. indította Keneseit, aki 14 méterről célba vette  a kaput, de Antal kapus a helyén volt, és védett.  Az első félidőben látottak alapján bizakodva tekinthettünk a folytatás elé.

A 49. percben Florean jobb oldali beadására Kovács O. érkezett középen, 8 méterről lőtt, Szűcs kapus bravúrral védett. Az 57. percben Selymes Tibor a pályára küldte a Rákóczi legfrissebb szerzeményét, az észt Kinket, aki rögtön egy beadással és egy 16 méteres, de erőtlen lövéssel tette le a névjegyét új klubjában. Ahogy telt-múlt az idő, úgy lett egyre alacsonyabb a színvonal, de ezen a délutánon az volt a legfontosabb, hogy a kaposváriak őrizték előnyüket. A 78. percben Sekour 25 méteres szabadrúgása után Antal kapus ütötte ki a labdát a mezőnybe a jobb alsó sarok elől.
A 84. percben váratlanul egyenlített a Lombard FC. Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek 20 méterre a kaposvári kaputól. Kenesei jobbal kapura csavart a szétnyiló sorfal között, a labda megpattant, és Antal kapus fölött a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–1.
A hajrában már nem változott az eredmény. Hiába volt több lehetőségünk, elmaradt a győzelem, így a három pont helyett csak eggyel gazdagodtunk. 
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard FC Pápa 1-1 (1-0)
Kaposvár, 1500 néző. V.#!# Fábián
Rákóczi FC#!# Antal B. –  Okuka, Badis, Mbemba, Mulemo –  Kovács O. (Issaga, 68.), Coroian – Florean, Balázs B., Firtulescu (Bőle, 84.) – Haruna (Kink, 57.), Vezetőedző#!# Selymes Tibor
Pápa#!# Szűcs L. – Tóth G., Struhár, Sekour, Présinger – Eszlátyi (Csizmadia, 87.), Kulcsár K. (Griffiths, 46.), Németh M., Tajthy (Nagy T., 32.), Orosz – Kenesei. Vezetőedző#!# Tóth Bálint
Gólszerzők#!# Balázs B. (32.), illetve Kenesei (84.)
Sárga lap#!# Okuka (89.), illetve Németh M. (24.), Tóth G. (68.), Kenesei (75.)