NB II.-es labdarúgó csapatunk hétfő délután COVID-tesztel kezdte el a felkészülést a Merkantil Bank Liga januári folytatására.

 

Hétfő délután újra benépesült a Rákóczi-stadion, hiszen a karácsonyi szünetet követően visszatérték a játékosok, illetve a szakmai stáb tagjai, akik előbb a kötelező COVID szűrésen estek át, hiszen csak negatív tesztekkel kezdődhetnek el a tréningek.

– Bízunk benne, hogy ebben az esztendőben már nem befolyásolja az éltünket a pandémia – fogalmazott Takács Róbert, csapatunk technikai vezetője. – Az elmúlt év utolsó negyedében a COVID-19 igencsak meghatározta a csapatunk szereplését, de a körülményekhez képest sikerrel vettük az akadályokat.

Együttesünk a hónap végén már bajnoki mérkőzést vív Kazincbarcikán, így az előttünk álló időszakról kérdeztük vezetőedzőnket, Várhidi Péter.

– Az első hét a ráhangolódás jegyében telik majd még úgy is, hogy mindenki kapott egy elég megterhelő edzésprogramot a szünetre, mivel a vírus miatt sokat kihagytak a játékosok – mondta Várhidi Péter. – Az első hetet az új játékosok beépítésére, a taktikai elemek begyakorlására, illetve az alap állóképesség fejlesztésére fordítjuk. A következő időszakban napi két edzés szerepel a programban, de az idő rövidsége miatt inkább a versenyidőszaknak megfelelő tréningekkel. Utána pedig beállunk a bajnoki ritmusra. Ami könnyebbséget jelent, hogy a Magyar Kupa következő fordulóját februárra halasztották, hiszen az egy érdekes helyzetet szült volna, hogy szerdán Tállyán, vasárnap pedig Kazincbarcikán kell pályára lépnünk. Ugyan erre már megvolt a tervünk, de ez füstbe ment.

A felkészülés első napján Baranyai Sándor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője pedig a jövőbeli terveket is vázolta.

– Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen azt szeretnénk, hogy Kaposváron egy legyen a futball – fogalmazott Baranyai Sándor. – Ez alatt azt értem, hogy még szorosabbra akarjuk fűzni a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a felnőtt csapat viszonyát. Ennek okán terve vettük azt, hogy újra legyen egy fiókcsapata a Rákóczinak, amelyben az akadémiáról kikerülő játékosok kapnának lehetőséget. Bízunk benne, hogy a nézők hamarosan visszatérhetnek a stadionba, s egy színvonalas, szórakoztató játékkal tudjuk majd őket kicsalogatni a mérkőzésekre. Emiatt több labdarúgók is igazolunk majd az előttünk álló időszakban.

 

A felkészülési időszakban a pandémia miatt csapatunk nem utazik edzőtáborba, s négy felkészülési mérkőzést vív majd. Kettőt hazai környezetben, s ugyancsak kettőt idegenben.

A tervezett program*:

2021. január 13. Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc SE
2021. január 16. Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC
2021. január 20. Vasas FC–Kaposvári Rákóczi FC
2021. január 23. Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II.

* A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Felkészülés
2021. január 4.