Az U19-es válogatott szerdán délután Románia korosztályos csapatával mérkőzött meg az Európa-bajnoki selejtezők hazai rendezésű elitkörében. Az első játéknapon a görögök ellen elszenvedett 1-0-s vereséget követően sikerült javítanunk, Simon Krisztián duplájával és Skriba Máté büntetőjével 3-0-ra legyőztük a románokat. A sikerből a rákóczis Kulcsár Kornél is kivette részt, aki a 79. percig volt a pályán.

A görögök elleni összecsapáson csapatkapitányunk, Laczkovich Donát megsérült, Balajti Ádámot pedig kiállították, ezért ők ketten nem léphettek pályára a Románia elleni mérkőzésen. Szapor Gábor szövetségi edző Kovácsik Ádám – Nagy Tibor, Preklet Csaba, Kelemen Dávid, Eszlátyi István – Margitics Andor, Ladányi Tibor (Kálnoki-Kis Dávid a 63. percben), Kulcsár Kornél (Márkus Gábor a 79. percben) – Simon Krisztián (Tichler Patrik a 87. percben), Egerszegi Tamás, Skriba Máté összeállításban szerepeltette együttesét.

Jól kezdtek a mieink, már a 9. percben sikerült megszerezni a vezetést, ekkor Skriba Máté futott el a jobbösszekötő helyén, 10 méterről lőtt, de labdája kipattant a román kapusról, az érkező Simon Krisztián pedig 5 méterről a kapuba passzolt (1-0). A folytatásban is a magyar válogatott játszott fölényben, de a felázott, csúszós talajon a támadások végén gyakori volt a pontatlanság, így a szünetig nem sikerült újabb gólt szereznünk. A fordulás után a románok is kidolgoztak néhány helyzetet, egy alkalommal kapufát is lőttek. A hajrában aztán megszereztük a megnyugtató második találatot, Simon remek megmozdulását követően#!# a támadó a 84. percben a bal oldalról, az alapvonal közeléből cselezte be magát a kapu elé, majd éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A 92. percben tovább növeltük az előnyt, Skriba Máté büntetőből állította be a 3-0-ás végeredményt.

– Nagyon jó volt a csapatjáték és most jó eredmény is társult mellé. A csapat előtt megemelem a kalapom, de sokáig nem foglalkozhatunk ezzel a találkozóval, hiszen a portugálokat is meg kell verni, és most már arra a mérkőzésre kell koncentrálunk. Az első félidőben nagy ziccereket hagytunk ki, de a végjáték jól sikerült és magabiztos lett a végeredmény. A portugálok ellen ennél nehezebb mérkőzésre számítok – nyilatkozta a lefújás után Szapor Gábor.

A csoport másik mérkőzésén a görögök 1-1-es döntetlent értek el a portugálok ellen.

www.mlsz.hu