A magyar U21-es válogatott jól játszott Törökországban, nem állt messze a pontszerzéstől, de a házigazdák végül 2-1-re megnyerték a mérkőzést a két csapat Eb-selejtezőjén. A Rákóczi szélsője, Balázs Benjámin a 70. percben csereként lépett pályára.

Balázs BenjáminRóth Antal szövetségi edző a Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Fodor Ferenc, Kádár Tamás, Sváb Dániel – Simon Ádám, Tajthy Tamás – Gosztonyi András (Balázs Benjámin 70.), Kovács István (Eppel Márton 75.), Bódi Ádám – Beliczky Gergő összetételben küldte pályára együttesét.
 
Bátran kezdett a magyar válogatott, de a törökök mezőnyfölényre tettek szert, és a 18. percben, egy számunkra rendkívül peches találattal megszerezték a vezetést#!# egy szögletet követően Szokol Zsolt próbált felszabadítani, de rosszul találta el a labdát, amely lábáról a magyar kapuba pattant. A folytatásban is egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, harcosan, lelkesen futballozott, és a 38. percben egyenlíthetett volna#!# Szokol ment el a jobb szélen, az érkező Bódi azonban a kapu mellé gurított.
Az 53. percben sikerült megszerezni az egyenlítő találatot#!# Bódi cselezgetett a bal oldalon,  majd Kovács Istvánt hozta játékba, ő pedig a jobbösszekötő helyén érkező Gosztonyi elé játszott, a Videoton játékosa 10 méterről talált a hálóba.
 
A 63. percben egy török szabadrúgást követően Kádár fejjel próbált felszabadítani, de a hazaiak szerezték meg a labdát, és egy beívelést követően Alper Potuk kapásból, 17 méterről lőtt a kapuba. A 87. percben Tajthy Tamás kapott piros lapot, és bár a mieink emberhátrányban is próbáltak egyenlíteni, újabb gól már nem született, a török válogatott 2-1-re megnyerte a mérkőzést. Válogatottunk fegyelmezettebben, szervezettebben játszott, mint az olaszok elleni, legutóbbi selejtezőjén, és közel állt ahhoz, hogy pontot szerezzen az esélyesebb házigazdák ellen.  
 
– Úgy érzem, hogy a mai találkozó után elmondhatjuk, hogy vereség és vereség között is lehet nagy különbség – értékelt a meccs után Róth Antal. – A technikailag kiemelkedő képességű, hazai pályán futballozó török gárda igazi ziccereket alig tudott kialakítani ellenünk, mi pedig – ellentétben az olaszok elleni meccsel – igazi arcunkat mutatva, fegyelmezetten és céltudatosan futballoztunk. Ugyanakkor döntő helyzetekben mind védekezésben, mind támadásban döntő hibákat követtünk el, és mindössze egy támadást sikerült góllal befejeznünk.
 
A korábbi magyar és török szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán kollégája, Guus Hiddink társaságában tekintette meg a meccset, és a vereség ellenére több biztató szót és gratulációt is kapott a díszpáholyban.