U21-es válogatottunk 1-0-ra legyőzte a török korosztályos csapatot a székesfehérvári Európa-bajnoki selejtezőben, megszerezve ezzel első győzelmét. A találkozó hajrájában a Rákóczi támadója, Balázs Benjámin is pályára lépett. 

Balázs BenjáminRóth Antal együttesének tavaly ősszel jó esélye volt a pontszerzésre Isztambulban, a törökök azonban kihasználták két nagy hibánkat azon a mérkőzésen, és 2-1-re nyertek. A mai mérkőzésen a mieink a Gulácsi Péter (csk) – Sváb Dániel, Kálnoki-Kis Dávid, Kádár Tamás, Szolnoki Roland – Simon Ádám, Fiola Attila – Bódi Ádám (Balázs Benjámin, 87.), Kovács István, Gosztonyi András – Futács Márkó (Tischler Patrik, 46.) összeállításban léptek pályára.
A mérkőzés első tíz percében a törökök nagy iramú játékkal igyekeztek demonstrálni, hogy győzni jöttek Magyarországra, ebben a periódusban főleg a magyar térfélen tartózkodott a labda. A nehézkes kezdés után sikerült átvennünk az irányítást, egy-két kisebb helyzetet is kialakult a vendégkapu előtt. A 14. percben Kovács István egy testcsellel becsapta védőjét, majd Bódi Ádámot hozta helyzetbe, a debreceni támadó lövését védte a török kapus. Néhány perccel később Futács Márkó, majd Kovács is lövéssel fejezett be egy akciót, majd a félidő közepén a törökök percei következtek, Gulácsi Péter szép védése után Kádár Tamás nagy mentése után maradt a gólnélküli állás. A játékrész hajrájához közeledve Kovács tört kapura, de mielőtt lőhetett volna, egy védő földre vitte a tizenhatoson belül, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.
A második félidőben a törökök támadtak többet, nagyobb helyzetekig is eljutottak, de Gulácsi eszén nem tudtak túljárni. A 81. percben megszületett a mieink vezető találata#!# Bódi ívelt át a bal oldalról 16-os másik sarkánál helyezkedő Tischler Patrikhoz, aki Gosztonyi András elé fejelt, a Videoton játékosa levált a védőjéről, megtolta a labdát a kapus mellett, majd 2 méterről, éles szögből a hálóba emelt. 
A hajrában a törökök hiába próbálkoztak a gólszerzéssel, nem tudtak egyenlíteni, a 89. percben ráadásul tíz emberre fogyatkoztak, Musa Cagiran második sárga után jutott a kiállítás sorsára. A 93. percben Tischler ziccerben tört kapura, de rosszul célzott. A magyar válogatott végül 1-0-ra nyert, ezzel megszerezte első pontjait az Európa-bajnoki selejtező sorozatban.