Kedden délután hivatalosan is bemutatták, és szinte azonnal munkába is állt Márton Gábor új állomáshelyén. A Kaposvári Rákóczi vezetőedzője bizakodó hangulatban kezdett el dolgozni, és abban reménykedik, hogy sikerül egy teljesen új, ütőképes csapatot formálnia a somogyi megyeszékhelyen.

„Nem volt nehéz a játékosállományt felmérni, ugyanis csak kilenc mezőnyjátékos tartózkodott az öltözőben. Próbáltunk hozni egy-két labdarúgót, akik minőségi segítséget jelenthetnek, és a helyi U21-es csapatból is javasoltak játékosokat, akik velünk készülnek majd. A lehető legsikeresebb csapatot szeretném összerakni, amely kiszolgálja majd a nézőket. Ez időigényesebb lesz, de mindent megteszünk azért kollégáimmal és a játékosokkal, hogy ez a lehető legrövidebb idő alatt sikerüljön. A hosszú távú célunk, hogy visszajussunk az NB I-be, ami a mostani állapotokat figyelembe véve nagyjából két év lehet. Ezt közöltem a vezetőkkel is, s ők is úgy látták, hogy ez reális. Elkezdjük a munkát, s remélhetőleg minél hamarabb megtaláljuk azokat a játékosokat, akik segíteni tudnak a Kaposvárnak. Tisztában vagyok azzal, hogy vannak olyan csapatok az NB II-ben, melyek évek óta az NB I-re készülnek, de ha jól dolgozunk, akkor versenyben tudunk lenni. Nem akarok helyezésben gondolkodni. Az elmúlt fél évben nem jó irányba ment a Rákóczi, a sok idegenlégiós miatt a helyiek kiszorultak az együttesből. Újra kell építeni a csapatot, szinte minden posztra kell igazolnunk. Motivált, ismert játékosok kellenek, s olyan helyi fiatalok, akik bizonyítani akarnak” – mondta Márton Gábor. 
A csapat kedden délután kezdte el a felkészülést. Az öltözőben 11 játékos tartózkodott. A két kapus#!# Jahic Safet és Rusák Edvárd, és a mezőnyjátékosok#!# Kovács Olivér, Bank István, Albert Ádám, Thiam Khaly, Böjte Patrik, Jammeh Haruna, Luka Dominic, Murai Márk, Hadaró Valentin, Földes Milán és Major Ádám. Hozzájuk négy játékos csatlakozott az U21-es csapattól, valamint öt próbázó, köztük az egykori kaposvári játékos, Vadas Zalán.