A nagyon várt első tavaszi győzelem után nehéz idegenbeli mérkőzések várnak a Rákóczi labdarúgóira. A kaposváriak pénteken Újpesten, kedden pedig Pécsen lépnek pályára, és szeretnének újabb pontokkal gazdagodni. Balázs Benjámin újra remek formát mutat, Oláh Lóránt pedig a tétmeccsekre is megtalálta a góllövőcipőjét.

Hiába mutat áprilist a naptár, fagyos, szeles időben tréningeznek a Rákóczi labdarúgói. A Cseri úti műfüves pályán tartott edzés ennek ellenére jó hangulatban telt, hiszen a csapat a legutóbb fordulóban 3-0-ra verte a Pápát. A Rákóczi rutinos csatára, Oláh Lóránt is jó passzban van#!# újra megtalálta a góllövőcipőjét. A támadó beköszönt a Győrnek, a Kecskemétnek, majd a Pápának is.

– Az utóbbi három meccsen kikaptunk, előtte az MTK-val ikszeltünk, vagyis négy nyeretlen mérkőzés után nagyon szükségünk volt a győzelemre – mondta Oláh Lóránt. – Remélem, ez a siker lökést ad, és újabb mecsceket tudunk nyerni. Örülök, hogy újra megy a góllövés, de hadd mondjam el, hogy ezt nem lehet előre tervezni. A góllövés jön magától, ha az ember elvégzi a munkát és a csapat összeáll. Én korábban úgy gondoltam, hogy előrébb járok majd a gólokkal húsz bajnoki után, de így hozta a sors. Remélem, így haladok tovább, és esetleg tíz fölé tudok jutni a bajnokság végére. 
A következő ellenfél az Újpest lesz#!# a nagy múltú fővárosi együttes 25 ponttal a 11. helyen áll, azaz eddig egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a Rákóczi.
– Az Újpest is úgy kezdett, mint mi#!# három mérkőzésből egyet nyertek, de ők Debrecenben tudtak győzni, ami nagy dolog – fogalmazott Balázs Benjámin. Most otthon biztosan bizonyítani akarnak, de mi is ezt tervezzük. Tele vagyunk önbizalommal, és remélem, sikerül pontokat elérnünk.  
A somogyi zöld-fehérek újpesti bajnokija pénteken 17 órakor kezdődik, a találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.