A Kolorcity Kazincbarcikát fogadta csapatunk a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában. A borsodi együttes az utolsó pillanatokban betalált, így együttesünk nem tudta megszerezni első sikerét.

 

Mindkét együttes még nyeretlenül várt a harmadik játéknapot, így a győzelem reményében léptek pályára a csapatok, de kétség kívül együttesünk tett ezért többet. Már az első pillanatokban érkezett is a gól, miután Balázs Zsolt beadását követően Nagy János csúsztatta a labdát a kapuba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A vendégek előtt is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, azonban Pogacsics Krisztiánnak egyáltalán nem akadt dolga a hazaadásokon, illetve a kirúgásokon kívül. Az első félidő hajrájában egyre jobban uralta a játékot csapatunk, amely Vachtler Csaba és Szabó Alex helyzeténél is közel járt a gólhoz. Előbbi félfordulatból lőtt kapura nagyjából tizenhét méterről, de Horváth László szép mozdulattal tudott szögletre menteni, majd utóbbi egy sarokrúgást követően kevéssel fejelt a jobb kapufa mellé.

A második játékrészben is bátran ment előre a vezető gólért csapatunk, amely egy órányi játékot követően meg is született. Ekkor egy kipattanó után Vachtler Csaba szedte össze a labdát, aki egy lövőcsellel elküldte emberét, majd ballal, huszonöt méterről lőtt a kapu bal oldalába. A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, de a hajrában eldönthette volna a három pont sorsát csapatunk. Erdei Carlo ugratta ki Szabó Bálintot, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát, de ekkor egy kicsit kisodródott, így oda lett a lehetőség. Az utolsó percekre Kelemen Marko könyöklését követően megfogyatkoztak a borsodiak, akik azonban még így sem adták fel, s a hosszabbításban egalizáltak. Egy pontrúgás után Bereczki Dániel húzta a kapufára a labdát, a kipattanóra pedig Németh Tamás ért oda elsőként, aki közelről passzolt a kapuba.

Együttesünk bár sokkal többet tett a győzelemért, de az első siker továbbra is várat magára.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Kolorcity Kazincbarcika SC 1–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 790 néző. V.: Gaál (Becséri, Kis Z.).
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Varjas Z., –Nagy J., Szabó B. (Földi, 85. p.), Erdei (Godzsajev-Telmán, 91. p.) – Balázs Zs. (Andric, 74. p.) Vezetőedző: Waltner Róbert.
Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Majzik, Szűcs K., Fótyik, Orosz – Tóth B. (Oltean, 61. p.), Krausz (Németh T., 77. p.) – Korbély (Tóth L., 74. p.), Bereczki, Kovác – Kelemen. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gólszerzők: Vachtler (61. p.), illetve Németh T. (92. p.).
Kiállítva: Kelemen (86. p.).
Sárga lap: Szabó B. (37. p.), Nagy J. (72. p.), illetve Krausz (53. p.), Kovác (55. p.).

Kaposvári Rákóczi FC - Kolorcity Kazincbarcika SC
2020. augusztus 9.