Két játékos is hiányzott az elmúlt napokban a Rákóczi edzéseiről. A kaposvári nevelésű Balázs Benjámin az U21-es válogatottban kapott szerepet, a moldáv Serghei Alexeev pedig hazája felnőtt nemzeti együttesében lépett pályára. Sikerélmény egyiküknek sem jutott, de meghálálták a bizalmat, és joggal számíthatnak arra, hogy legközelebb is meghívják őket a válogatottba.

Balázs BenjáminBalázs Benjámin az elmúlt időszakban a Rákóczi egyik alapemberévé és a korosztályos válogatott keretek állandó tagjává nőtte ki magát, és ezúttal is meghívót kapott az U21-es együttesbe. A fiúk az Európa-bajnoki selejtező sorozat nyitányaként Írországban léptek pályára. 
„Úgy érzem, ott volt esélyünk. Sokáig döntetlen volt az állás, akadtak ziccereink, nekem is, de sajnos nem sikerült értékesítenem. A csapat kellően koncentrált, de nem volt elég szerencsénk. Itthon, az olaszok ellen viszont nem sok sanszunk volt. Egy félidőt kaptam, addig 0-0 volt az állás, de végül kikaptunk 3-0-ra, ami elég rosszul jött a csapatnak. Még hat mérkőzés vár ránk, és nehéz lesz a továbbjutás kivívása. Ez egy fiatal a korosztály, bízom benne, hogy összekovácsolódunk, és megmutatjuk, mit tudunk igazán” – mondta honlapunknak a fiatal szélső.
Serghei AlexeevJúnius végén adtunk hírt arról, hogy moldáv csatárral erősített a Rákóczi. A 25 esztendős, 191 centi magas Serghei Alexeev az elmúlt hónapokban utolérte önmagát, és beverekedte magát a zöld-fehérek kezdőcsapatába. A futballista a góllal ugyan egyelőre még adós maradt, de a legutóbbi bajnoki találkozókon kiderült, hogy lehet rá számítani. A mutatott teljesítménynek köszönhetően Alexeevet két és fél év után újra meghívták hazája válogatottjába. A finneknek gólt lőtt és kedden, a magyarok ellen is pályára lépett. 
„Nehéz mérkőzés volt, és el kell ismernem, hogy jobb volt a magyar válogatott. A finnek ellen sem volt esélyünk, ott viszont sikerült betalálnom a kapuba, aminek nagyon örültem. Nagyon jól érzem magam Kaposváron. Remek az edzői stáb és a játékostársakkal is jól kijövök. Szeretnék sok időt eltölteni ebben a csapatban" fogalmazott Alexeev.  
A Rákóczi két válogatottja egyaránt bízik a sikeresebb bajnoki folytatásban, és már szombaton este, a Győr elleni hazai derbin is szeretnének bravúrosan szerepelni.