2012. március 1-től az írott és elektronikus médiumok újságírói és fotóriporterei a Rákóczi FC hivatalos mérkőzéseiről is csak akkreditáció birtokában tudósíthatnak. Ennek érdekében kérjük a sajtó munkatársait, hogy minden mérkőzés előtt, a mérkőzést megelőző napon 16 óráig akkreditálják magukat az oroszferenc76@gmail.com e-mail címen. 

Az akkreditációval rendelkezők a klubépület főbejáratánál, igazolvány ellenében vehetik át a belépésre jogosító karszalagot. A fotósok itt vehetik át a mellényüket, a mérkőzést követően pedig ugyanitt adhatják le azokat. A sajtó számára fenntartott helyekre a klubépületen át juthatnak el, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatókat a klubépület második szintjén tartjuk.
 
Külön szabályok vonatkoznak a televíziós társaságok akkreditációjára, ehhez az MLSZ szabályzatai alapján a jogtulajdonos televíziós társaságok írásbeli hozzájárulása szükséges.
A médiumok munkatársai az akkreditáció kérésével, a sajtóbelépő vagy a fotósmellény átvételével kijelentik, hogy a Rákóczi FC és a Magyar Labdarúgó-szövetség, vonatkozó szabályzatait ismerik és elfogadják, valamint a eleget tesznek a biztonsági személyzet kéréseinek.
A Rákóczi FC – az UEFA és az MLSZ vonatkozó szabályzataival összhangban – jogosult az egyes mérkőzésekre kiadott akkreditációk számát meghatározni.