A Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában a Budaörs SC ellen lép pályára csapatunk. A vasárnap 16.30 órakor kezdődő találkozó előtt Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője nyilatkozott.

 

A vasárnapi, Budaörs SC elleni bajnokin először irányítja majd csapatunkat a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter.

– Nem mondhatom magam új edzőnek, inkább azt mondanám, hogy régi motoros vagyok, aki megjárta a mennyet és poklot is – fogalmazott első kaposvári mérkőzése előtt Várhidi Péter, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Nagyon-nagy meglepetéseket már nem tud nekem okozni a futball, de azt biztosan állítom, hogy még mindig sikerorientált vagyok. Szentimentális típus vagyok, így amelyik klubhoz kerülök, az mindig a kedvencemmé válik. A mostani helyzetemet is úgy élem meg, mintha mindig is kaposvári lettem volna, így most csak ez a csapat számít.

– A Budaörsnek sok arca van – véli az aktuális ellenfélről Várhidi Péter. – Bognár Györgyöt régóta ismerem, játékostársak voltunk, a Sport TV-nél is éveket dolgoztunk együtt. Ismerem az elveit, tudom azt, hogy mire lehet tőle számítani, de azt hozzá kell tennem: képes az egyik pillanatról a másikra változtatni. Jó szakember, aki pillanatok alatt képes megváltoztatni a csapata játékát, ha valami nem működik. Mindig figyelni kell a lépéseit.

Várhidi Péter egy hete tölti be a vezetőedzői posztot, így nem sok ideje volt megismerni a játékosokat az első bajnoki előtt.

– A játékosok között vannak olyanok, akiket régóta ismerek, vagy azért mert dolgoztunk korábban együtt klubcsapatnál, esetleg utánpótlás-válogatottnál, vagy éppen le akartam igazolni, vagy ellenfélként találkoztunk, tehát a csapat harminc-negyven százalékát ismertem korábbról. Az elmúlt napokban még jobban megismertem őket, bár a fiatalabbakat kevésbé, de ebben a sűrű menetrendben majd kialakul a kellő ismertség – mondta a szakember.