Egy hét csúszással, de végre megkezdődik a Soproni Liga élvonalbeli labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja, a Kaposvári Rákóczi FC pedig ma 14 órakor a Bp. Honvédot látja vendégül.

Ha kicsit nehezen is, de végül csak beindul a magyarországi futballtavasz. A február 20-i rajtot egy héttel elcsúsztatva ugyanis ezen a hétvégén folytatódik a Soproni Liga élvonalbeli labdarúgó bajnokság 2009/2010-es pontvadászata. A tavaszi nyitófordulóban pedig hazai pályán szerepel a Kaposvári Rákóczi FC, amely ma 14 órakor a Bp. Honvéd együttesét látja vendégül a somogyi megyeszékhelyen.

A szurkolóknál már csak a játékosok és persze a szakvezetők várják jobban a rajtot, hiszen a hosszúra nyúlt téli felkészülési időszak után már valamennyien tétmeccsekre vágynak.

– Nagyon sok idő telt el az őszi szezon befejezése és a tavaszi rajt között, ennek megfelelően pedig már igencsak várjuk a mai találkozót – mondta Zahorecz Krisztián, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya. – Az alapcsapatunk talán kisebb mértékben változott a télen, mint ahogy szokott, így bízom benne, hogy jól sikerül a tavaszunk. Szeretnénk ott folytatni, ahol az ősszel abbahagytuk, azaz a mai hazai mérkőzést követően is győzelmet ünnepelnénk, s mindent meg is teszünk azért, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Prukner László is bizakodva várja a mai bajnoki összecsapást. – Szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, de nagyon remélem, hogy az első tavaszi bajnoki ellenére sem idény eleji formát mutatunk – fogalmazott Prukner László. – A téli időszakban a csapatok többsége átalakul, s bár nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, azért megnéztem a Honvédot, s úgy ítélem meg, hogy egy nehéz, kiélezett mérkőzés vár ránk.

Prukner László a csapatot, különösen a csatársort érintő téli változásokra is kitért. – Az új játékosoknak még kell egy kis idő, hogy megfelelően beilleszthetők legyenek a csapatba. Annak ellenére, hogy Oláh Lóránt nem tekinthető új igazolásnak, fontos megjegyezni, hogy a hozzánk visszatérő csatár néhány csapattársával még nem játszott együtt korábban. Viszont a csapatunknak van egy erős magja, amely a mérkőzések közbeni esetleges nehézségeken átlendítheti a többieket, s akkor közösen megoldjuk a ránk váró feladatokat.

Három labdarúgójára egy ideig még biztosan nem számíthat Prukner László, hiszen Kovácsevics Róbert, Bank István és Szepessy Róbert is Bali Péter erőlétiedző segítségével próbálja utolérni magát, illetve a többieket, az említett trió pedig egyelőre a kocogás mellett a konditermet és az uszodát látogatja.

Nemcsak a csapat, hanem a stadion is készül a tavaszi rajtra, hiszen a szurkolókat a tél maradványaitól megtisztított székek, míg a játékosokat egy jó állapotban lévő küzdőtér fogadja szombaton kora délután.

Oláh Lóránt visszatérését követően több szurkolót is foglalkoztatott, vajon a támadó újra a tizennégyes számú mezben okoz-e örömet a Kaposvári Rákóczi FC híveinek. Nos, jelentjük az elmúlt szezonban a 14-esben futballozó Szepessy Róbert a Nemanja Nikolics távozásával szabaddá váló tízes dresszt húzhatja magára a jövőben, így Oláh Lóránt újfent a Kaposváron egyszer már bevált mezszámmal láthat munkához…

Temesvári Iván