Az U19-es magyar válogatott ma Andráshidán játszott két napon belül már másodszor a horvát korosztályos csapattal. Csapatunk – amely kedden Savska Vesen 1-0-ra kikapott – ezúttal gólnélküli döntetlenre végzett. A mai találkozón a Rakóczi fiataljai közül Major Ádám, a keddi meccsen Kulcsár Kornél kapott helyet a nemzeti együttes kezdő tizenegyében.

A keddi találkozón válogatottunk a Mursits Roland – Margitics Andor, Kelemen Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, Eszlátyi István – Kiss Máté, Laczkovich Donát (Egerszegi Tamás a 68. percben), Kulcsár Kornél – Rácz Ferenc, Tischler Patrik, Skriba Máté felállásban lépett pályára. A mieink teljesen egyenrangú partnerei voltak ellenfelüknek, ám hiába adódott több gólszerzési lehetőségük, ezek közül egyet sem tudtak kihasználni. A horvátok a 64. percben egy védelmi hibát kihasználva bevették Mursits Roland kapuját, s végül 1-0-ra megnyerték a találkozót.

Szapor Gábor edző ma a Nacsa Péter – Nagy Tibor, Szűcs László, Major Ádám (Kálnoki-Kis Dávid a 85. percben, Kocsis Adrián (Eszlátyi István a 65. percben) – Gyűrű László (Kelemen Dávid a 65. percben), Egerszegi Tamás, Németh László – Varga Tamás (Rácz Ferenc a 65. percben), Gál Szabolcs (Skriba Máté a 65. percben), Simon Krisztián összeállításban küldte pályára az U19-es gárdát. Együttesünk jól játszott, mezőnyben a horvátok fölé nőtt, de hiába irányította szinte végig a találkozót, gólt nem sikerült szereznie.

– Nagyon jól futballoztunk, eredményesen védekeztünk, de sajnos, helyzeteink közül egyet sem tudtunk kihasználni – mondta honlapunknak Szapor Gábor. – A talaj kissé mély volt, ezért gyorsaságban, dinamikában kissé elmaradtunk attól, amit vártam, ám ebben a pályák állapotával párhuzamosan javulni fogunk. Erős ellenféllel játszhattunk két meccset, ami mindenképpen nagyon hasznos volt számunkra.

A korosztályos csapat a május 3. és 8. közötti, hazai rendezésű Eb-elitkörre készül. A tornán a mieink ellenfele a portugálok, a románok és a görögök válogatottja lesz. U19-es együttesünk tagjai legközelebb három hét múlva találkoznak Telkiben, akkor a Pécs ellen játszanak majd edzőmeccset az összetartás során.

mlsz.hu