Egy pár perces kihagyás pecsételte meg csapatunk sorsát az OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában. A diósgyőri találkozón az első félidőben kétgólos hátrányba került csapatunk, amit nem tudott ledolgozni.

 

Sűrű köd fogadta csapatunkat Diósgyőrben, amely már a kezdő sípszó előtt igen szépen rátelepedett a stadionra. Ez azonban nem befolyásolta az iramot, hiszen minkét fél bártan és gyorsan építette fel támadásait. Az első negyed órát követően pár percre átvette a meccs irányítását a DVTK, s ez két veszélyes szögletet eredményezett. Mindkétszer Dusan Brkovic vette célba Pogacsics Krisztián kapuját, de míg az elsőnél védeni tudott hálóőrünk, addig a másodiknál már tehetetlen volt, hiszen a védő mindenkinél magasabbra ugorva csúsztatott a bal alsóba. Két perc múlva a mérkőzések óta nagyszerű teljesítményt nyújtó Fodor Marcell vétett öngólt egy bal oldalról érkező beadás után, melyet szögletre akart menteni. A kétgólos hátrányból megpróbált faragni csapatunk, így érkeztek is a helyzetek. Előbb Szakály Attila lőtt fölé egy nagy bedobás utáni Igor Tarasovs csúsztatást, majd Szakály Attila hozta egy szép perdítéssel helyzetbe a tizenhatoson belülre betörő Ádám Martint, akinek lövését kitolta Branislav Danilovic. A kettő között kis híján növelte előnyét a DVTK, miután a felező vonalnál Kiss Tamás lerázta magáról Nagy Jánost, s egyedül tört kapura, de a lövésre már nem maradt ereje, hiszen szinte feladta a labdát Pogacsics Krisztiánnak. A hosszabbítás perceiben még Szakály Attila tűzött kapura egy kipattanót, de a kisség kint álló Danilovic és a felső léc felett is elszállt a labda.

A második félidőre kétcsatáros játékra állt át csapatunk, hiszen Balázs Zsolt tolódott fel Ádám Martin mellé. Míg a védelem jobb oldalára Nagy János lépett vissza, hiszen Vachtler Csabát Zsiga Ervin váltotta a szünetben. Az új taktikai hadrend gyorsan gólt eredményezhetett volna, hiszen Balázs Zsolt lefejet labdájára Ádám Martin érkezett, de tizennégy méteres lövése fölé/mellé ment. A folytatásra újabb két támadót, Antun Palicot és Dinko Treboticot is pályára küldte a szakmai stáb, így még élénkebb lett a támadójátékunk, de az igazán nagy gólszerzési lehetőség ezt követően sem jöttek. Hátul viszont egy kicsit sebezhetőbbé váltunk, de ezt a kontrázó diósgyőriek nem tudták kihasználni. Az utolsó percekre tíz emberre fogyatkozott csapatunk, hiszen Nagy Richárd egy húzódott meg, így nem tudta folytatni a játékot.

Együttesünk számára nem indult jól a februári meccsdömping, hiszen vereséget szenvedett a DVTK ellen. A szomorkodásra azonban nincs idő, hiszen szerdán már a Paksi FC elleni hatpontos bajnoki vár labdarúgóinkra.

 

Diósgyőri VTK–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (2–0)
Miskolc, DVTK Stadion, 3702 néző. V.: Solymosi (Albert I., Becséri G.).
DVTK: Danilovic – Shestakov (Vági A., 37. p.), Polgár K., Brkovic, Tamás M. – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Rui Pedro (Egerszegi T., 81. p.), Kiss T. (Cortes, 67. p.) – Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler (Zsiga E., a szünetben), Hegedűs D., Tarasovs, Fodor M. – Nagy J., Yakymiv (Trebotic, 69. p.) – Balázs Zs., Szakály A., Nagy R. – Ádám M. (Palic, 63. p.). Vezetőedző: Disztl László.
Gólszerzők: Brkovic (20. p.), Fodor M. (22. p. – öngól).
Sárga lap: Kiss T. (64. p.), illetve Fodor M. (8. p.), Yakymiv (32. p.), Ádám M. (46. p.), Trebotic (70. p.).